Isparta basını ile  biraraya gelen çiçeği burnunda yeni Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, dün gazeteciler ile yaptığı görüşmede yeni dönemdeki hedeflerinin ipuçlarını belirledi!.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, göreve hızlı başladı. Isparta’ya adım atar atmaz, kolları sıvayan Müdür Caner, bir taraftan ziyaretçilerini kabul ederken, diğer taraftan öğle saatlerinde Isparta basını ile biraraya gelerek hem kendisini tanıtıyor hemde yeni dönemdeki hedeflerini sıralıyor. Çiçeği burnunda yeni Milli EğitimMüdürü hafta sonları ve mesai saatleri dışında ise tebdili kıyafetle Ispartadaki eğitim kurumlarını habersiz bir şekilde ziyaret ediyor.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner dün gazetemizi temsilen arkadaşımız Hakan Yaman, Haber Gazetesi adına ŞevketKarahan, Oluşum Gazetesi adına Tarkan Çetin ve gazetemiz köşe yazarı eğitimci Nazmi Süldür’ü Öğretmenevinde kabul etti. Öğle yemeğine müteakip yaklaşık 20 dakikalık sohbet bölümünde yeni dönemle ilgili ipuçları veren Milli EğitimMüdürü Caner, boş oturan değil, çalışan, spor yapan, öğrencisisine ve öğretmenlerine örnek olacak müdürlerle çalışacağını söyledi. Özellikle göbekli müdür istemediğini belirten MüdürCaner şunları söyledi; 

“Benim dönemimde  şayet ben oturuyorsam benim müdürümde otursun, ama ben oturmuyorsam kimse oturmayacak, çalışacak, üretecek. Isparta’da bir başarı elde edersek bu benim başarım olmayacak, bu benimle beraber çalışan tüm arkadaşlarımın başarısı olacak, tek başına başarı yoktur, bu bir ekip işidir, bir gün buralardan gidersek arkamızdan çalıştı, üretti, başardı demeleri gerek” dedi. 

Milli EğitimMüdürü Caner, kendisinin Isparta Milli Eğitimmüdürlüğüne kesinlikle siyasi olarak gelmediğini üzerine basarak söylerken bu konuyada şöyle açıklık getirdi. “Vanlıyım, sayın bakanımız HüseyinÇelik'te Van’lıdır, ben kendisi ile uzun yıllar çalıştım ve halen bakanlıkta müşavir olarak çalışırken, yeni bakanımız sayaın Dinçerler yeni dönemde bizimle çalışmak istediğini iletti, bende bir saat içerisinde kararımı verdim ve daha sonra Isparta’ya Milli Eğitim müdürü olduğumu öğrendiğimde çok sevindim. Gerçekten Isparta’da çalışmak bir hayalimdi, Antalya’ya gidip gelirken Isparta’nın gül yüzlü insanlarını, gül bahçelerini gıpte ile izler, beğenimi ifade ederdim. Isparta’nın milli duyguları var, tam benimle örtüşüyor, bu nedenle Isparta’da görev yapmaktan onur duyarım, buraya hizmet etmekten zevk alırım. İnşallah, Allah utandırmaz ve yüzümüzün akı ile görevimizi en iyi şekilde yaparız” dedi. 

Müdür Caner kendisinin net bir insan olduğunu, bulanık olmayıp, berrak bir insan olduğunu belirterek bu karekterinin  yaşamına ve söylemlerine de yansıdığını, insanların kendisini hep böyle tanıyacaklarını ifade etti.

Yeni Milli EğitimMüdürü Caner, geçmiş dönemin hizmetlerinide gözardı edemeyeceklerini belirtek merkeze atanan eski Milli Eğitim Müdürü TacettinYılmaz’la ilgili olarakta şunları söyledi “Hiçbirzaman geçmişi eleştirmem, yapılan hizmetleride inkar edemem, hedefimiz yeni dönemde müdürlerimi ve çalışanlarımızı motive ederek hızlı bir şekilde harekete geçirmek olacak. Hiç birzaman koltuk peşinde koşmadım, meraklısıda değilim” dedi. 

Müdür Caner, yeni Bakan Ömer Dinçer ile birlikte Türk Milli Eğitiminde önemli değişimlerin olacağınıda belirterek son alınan kararların bunun göstergesi olduğunu söyledi. 19Mayıs törenlerinin iptalinin yerinde bir karar olduğunu söyleyen Caner, Milli güvenlik derslerinin kaldırılması,  ve daha birçok alandaki reformaların yeni dönemdede devam edeceğini söyledi.

MİNİ YORUM

Milli Eğitim’e genç, idealist, çalışkan bir müdür atamasından en fazla Isparta’nın faydalanacağı aşikar, Hiç kimse sayın Caner’in siyasi irade ile geldiğini söyleyerek onu eleştirmesin, hiç kimse onun Vanlı olmasını fırsat bilerek onu yıpratmaya kalkışmasın, hele hele neler yapabileceğini görmeden, onu tanımadan, onunla oturup sohbet etmeden, ön yargılı davranarak onu eleştirmeye kalkmasın.

Eski Bakan HüseyinÇelik’in danışmanlığını yapması, Bakanlıktaki tüm üst düzey bürokratları tanıması Isparta için bir şans, müdür yardımcılarından öğrendim ki bir telefonla Ankara’da işleri çözebilecek kadar gücü olan sayın Caner’in dün öğle saatlerinde bizim görüşmeye geç gelmesinin sebebini bile samimi olarak itiraf etmesi onun ne denli şeffaf, samimi ve içimizden birisi olduğunu göstermeye yetti.

Merak edenler için yazıyorum, müdür beyin gazeteciler ile görüşmeye geç gelmesinin sebebi, makamında hayırsever hemşehrimizi yatırım yapmaya ikna etmekten kaynaklandığını, hatta hayırsever amcanın elini üç defa öpmekten çekinmediğini dile getirdi. İşte bu samimi duyguları ve içtenliği, kararlılığı, dürüstülüğü, çalışkanlığı bile onun neler yapabileceğinin en önemli göstergesi olsa gerek. Ne diyelim kazanan Isparta milli eğitimi olur. Sayın müdürümüzde bizim kaleme aldığımız bu satırlarda yüzümüzü kara çıkartmaz, kendisine birkez daha hoşgeldin diyor, görevinde başarılar dileriz.

Haber- Yorum : Hakan YAMAN