Geçtiğimiz hafta sonu, Pazar günü, en son ilkokul 5. sınıfta gittiğim pikniğe gitmek için karar verdiğimde ilk şoku ‘nereye gitsem’ sorusunda yaşadım. Çünkü, Gökçay’da mangal yakmak yasak, Gölcük paralı ve Ayazmana Mesireliği ise ilk 2 sebepten dolayı hınca hınç dolu. Sonunda Gölcük’e gitmeye karar kıldım.

     Gölcük Tabiat Parkı’na ulaşmak tam bir zulüm oldu. Aylardır bir türlü bitirilemeyen yol çalışmaları nedeniyle her yer toz toprak içinde ve yollar köstebek yuvasına dönmüş durumda.

     Bütün olumsuzluklarla beraber Gölcük Parkı’na ulaştığımda kapıdaki görevli araç başına 5 TL aldıklarını söyledi. Basın kartımı göstersem vermeyeceğim parayı, kartımı göstermedim ve verdim. Çünkü o sırada, oraya ben haber yapmaya değil, tamamen kişisel olarak gitmiştim. Parayı verirken de, parkın bakım ve temizlik giderlerinin olduğunu, insanlara hizmet verildiğini, bunun da bir karşılığı olması gerektiğini düşündüm ve o paranın istenmesini de haklı gördüm.

     Piknik yapacağım yere vardığımda ise gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Çünkü, her yer pislik içerisinde, oturacak yer yok, bakım yok, çöp tenekeleri ağzına kadar dolmuş, sineklenmiş bir vaziyette idi.

     Yine de bir köşeye oturdum. Pikniğimize başladık. İlerleyen dakikalarda WC’ye gittim; sular akmıyor, her taraf pislik, yıkılmış, kokmuş. Tam bir rezillik. Tuvaletin hemen önüne vatandaşların su ihtiyacını karşılamak için bir çeşme koymuşlar, el yıkamak bile eziyet. Çünkü, çeşmeden akan su insanın küçük parmağı kadar kalınlıkta bile değil. Çeşmenin önünde 40-50 kişilik bir kuyruk. Çünkü başka çeşme yok.

     Piknik alanına giderken yol üzerinde, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından asılmış levhalarda, “Avlanmak yasaktır” yazıyor. Ancak, Gölcük gölüne gidin bakın, göl etrafında en az 20 kişi balık avlıyor.

     Sonuç olarak; Gölcük Tabiat Parkı’nın girişinde insanlardan alınan 5 TL’lik ücret fuzulidir, haramdır. Çünkü, bunun karşılığında insanlara hiçbir hizmet verilmiyor. Başta Sayın Valimiz Ali Haydar Öner olmak üzere bütün yetkilileri göreve davet ediyorum. Ya bu ücretin alınmasının önüne geçin veya bu ücreti alanlar karşılığında hizmet versinler. Aksi taktirde; hem Ispartalıların gideceği bir piknik alanı kalmayacak hem de bir doğa harikası olan Gölcük Parkı’nı göz göre göre kaybedeceğiz.