Yerel gazeteler güç birliği oluşturuyor!

Türkiye genelinde günlük ve haftalık yayın yapan yerel gazeteler örgütlenerek güç birliği oluşturuyorlar. Yerel gazete sahipleri olarak hafta sonu Ankara’da  toplandık.
Bir süre önce manisada kurulan ve kısa sürede ülke genelindeki gazete sahiplerinin sahiplenmesi ile hızla büyüyen birliğimizin ilk geniş katılımlı toplantısı Ankara’da gerçekleşti.

 Haftasonu Cumartesi günü gerçekleşen toplantıya Türkiye’nin değişik illerinden gelen gazete sahipleri ve yetkilileri katıldı. toplantıda birliğin kuruluş aşaması, hedefleri masaya yatırılırken en önemli gündem maddesi olan yerel gazetelerin sorunları ve beklentileri konuşuldu.

 Daha önceki yazımda da ifade ettiğim gibi, hükümetin kamu ihale ilanları ile ilgili çalışmaları halen TBMM alt komisyonlarında görüşülüyor.

Önümüzdeki günlerde ve aylarda bu tasarı mecliste Milletvekillerinin önüne konacak. Bu nedenle ülke genelinde sayıları 1400’ü bulan yerel gazetelerin can damarı olan kamu ihale ilanlarındaki kısıtlamaya gidilmememesi için şimdiden birtakım çalışmalar içine girilmesi gerektiği bu toplantıda vurgulandı....

 Yerel Gazeteler birliği adı altında kurulan birliğin şimdilik merkezi Manisa görünsede önümüzdeki günlerde Ankara merkezli bir oluşum gerçekleşecek. Halen hızlı bir şekilde örgütlenmesini sürdüren birliğimizin amacı sektörde çalışan ve yan sektörlele birlikte sayıları 30 bini bulan çalışanların mağdur olmamaları, işlerini kaybetmemeleri.....

 Birlik Başkanı Av. Tuğğba Atalay başkanlığında yapılan toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı. Gazetemizdede yer alan bu sonuç bildirgesi ülke genelindeki birçok yerel gazetede yayınlandı.

Bugüne kadar yerel bazda sadece cemiyet olarak temsil edilen yerel gazete sahip ve çalışanlarının, ülke genelinde etkinliğinin oluşabilmesi geç kalınmış bir çalışma. Örgütlü toplumlarda hak arayışı ve başarı daha kolay ve hızlı gelişir, bu nedenle en kısa zamanda örgütlenmemizi tamamlayarak sorunlarımı ve beklentilerimizi tüm siyasi partilerin genel başkanlarına ve yetkili organlarına ulaştırmaya çalışacağız.
 Tarihi bir misyonu ve geçmişi olan, kurtuluş savaşında önemli bir görevi üstlenen yerel gazetelerin yaşatılması, iyileştirilmesi gerekiyor.

Son yıllarda 4 güç olarak öne çıkan yaygın medyanın hükümetler tarafından desteklendiği biliniyor, üvey evlat muamelesi gören yerel medyanın okunurluğu aslında küçümsenecek bir rakam değil, bugün ülke genelinde yaklaşık 3 milyon kişi hergün yerel bir gazeteyi okuyarak bulunduğu bölgesinin haberlerini takip etme şansını bulabiliyor.

 Ankara’daki toplantıda şahsıma yüklenen Isparta-Burdur-Antalya bölge koordinatörlüğü görevini yürütmek için hemen kolları sıvadım. En kısazamanda bölgemdeki tüm yerel gazetelerin logo ve iletişim adreslerini tesbit ederek genel merkeze ulaştıracağım ve önümüzdeki günlerde Antalya merkezinde bir toplantı organize edeceğim.

Bu arada küçük bir teşekkürü de yapmadan geçemeyeceğim. Ankara’daki toplantıya katılan değişik illerin yerel gazetecileri, kendi bölgelerindeki gazeteleri ve o bölgeye has ürünlerini takdim ettiler. Bizde Isparta heyeti olarak Gülbirliğin, dolayısıyla Rozensenin tanıtımını yaptık. Bize bu fırsatı veren Gülbirlik Genel Müdürü sayın Bolat Tamer’e şahsım ve Isparta heyeti olarak teşekkür ediyorm.

Saygılarımla..