Şakir Aksöz, eğitimle ilgili radikal bir öneride bulundu ve Gülkent Lisesi ile Alaybeyoğlu İÖO'nun yıkılarak yerine yeni bir kampüs kurulmasını önerdi.
 
"Sürekli Isparta’daki kamu binalarının, özellikle eğitim kurumlarının yeniden planlanması gerektiği üzerinde duruyorum. Basın Kulübü’nde Sayın Vali’de eğitimle ilgili yeniden bir planlama yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Program sırasında benimde düşündüğüm bir konuyu bazı izleyicilerimiz mesajla iletti. Konu Gülkent Lisesinin yeniden yapılması.
 
Gülkent Lisesi son yıllarda Isparta’nın gözde okulları arasında yer alıyor. İdarecilerinin başarılı çalışmaları var. Ancak bunlar yeterli değil.
 
Çünkü, bina eski, tamiratla bir türlü sorunlar çözülmüyor, bitmiyor. Boyasını çözseniz, kanalizasyonu çözülmüyor. Derecesini bilmiyorum ama duvarlarında çatlaklar var.
 
Bununla birlikte okulun yurdu uzak. Hem idari anlamda, hem öğrenciler için zor bir durum.
 
Okuldaki başarının artması, daha düzenli ve güvenli eğitim eğitim için yetkililere bir teklifim var.
 
Gelin Gülkent Lisesini yıkalım. Bitişiğindeki Alaybeyoğlu İlköğretim Okulu’nu da yıkalım. Alaybeyoğlu’nun öğrenci sayısı fazla değil. Bu öğrencilerimizi yakın bölgede bulunan Üç Kardeşler, Gülcü İlköğretim Okullarına dağıtalım.
 
Arsaya hem okul, hem de yurt yapalım, hem de spor salonu yapalım. Göreceksiniz ortaya harika bir kampus çıkacak. Isparta eğitim içinde güzel bir kazanım olacak.
 
Şu anda Gülkent Lisesi yurdu olarak kullanılan binayı da yine yurt olarak veya başka bir hizmette kullanalım.
 
Sadece Gülkent Lisesi için değil, diğer okullarımız içinde benzer planlamaları yapalım. Isparta’nın artık günlük planlamalara değil, uzun vadeli planlamalara ihtiyacı var.
 
Öğrencilerimiz için bu yatırımları yapalım. Yatırımların kaynağını ise hep birlikte buluruz. Yeter ki yapmaya karar verelim. Gelin radikal kararlar kararlar alalım."