Türkiye Odalar ve Borsalar birliği Başkanı Rıfat Hisarcıkcıoğlu'nun Isparta’ya okul sözünü yerine getirme adına bugün Ankara’da yapılacak olan protokole tanık olmak için bendenizde heyetle birlikte Ankara yollarına düşeceğiz.

Bu gezi öncesinde  Yaptırılacak olan okulun Milli Eğitim Bakanlığınamı yoksa Süleyman Demirel Ünüversitesinemi kazandırılacağı konusunda kriz yaşandığı şeklindeki haberleri talihsiz bir açıklama ve yorum olduğunu düşünüyorum.

Böyle bir kriz söz konusu olamaz. Olsa olsa Milli Eğitim Müdürlüğü ile SDÜ arasında okul kapma yarışı olur.

Bende diyorum ki TOBB Isparta’ya bir bina kazandıracaksa bunun yerinin ne önemi var, önemli olan Okulun Ispartaya kazandırıl-ması değilmi?

Yine bana göre Isparta’ya bir okul yaptırılacaksa bu Üniversite kampüsü içerisine yapılmalı, yada yapılacak olan okul SDÜ’nün kullanımına verilmeli.

Zira ITSO bu okulu kazandırırken şartlı bir talepte bulunmuş ve Isparta’nın ara elaman ihtiyacını giderecek öğrencilerin yetiştirilmesini istemişti. Milli Eğitim böyle bir eğitim veremeyeceğine göre o zaman SDÜ’nün bünyesinde böyle bir okul daha mantıklı ve yerinde bir karar olmazmı?

Benim sevdam Isparta, ben Isparta’ya bir çivi çakılmasından yanayım, bu çiviyi çakanında anlından öperim.

Başkalarının hesapları kitapları beni ilgilendirmez.

İyi niyetle yola çıkan, yıllardır biraraya gelemeyen Ispartanın sahiplerini biraraya getirme görevini üstlenen ITSO Başkan ve yöneticilerine sahip çıkmak, destek vermek gerekirken, bu iyi niyetli girişimi krize çevirmek, insanların kafasını bulandırmak Ispartaya birşey kazandırmayacağı gibi, kaybettirmeye devam eder.

Ispartaya hizmetten başka hiçbir beklentilerinin olmadığını düşündüğüm ITSO başkan ve yöneticilerinin ‘Biz bir ekibiz, başarıda da, başarısızlıkta da sorumluluğu hep birlikte üstleniyoruz’ sözünü bile irdelediğimiz zaman şahsi beklentilerin olmadığını ortaya koyuyor.

Her siyasi partiye eşit mesafede olan- siyaset üstü hizmet anlayışı ile herkesi kucaklayan ITSO yöneticilerini daha ilk günlerde eleştirmek, ne eleştirenlere ne de eleştiri konusu olanlara birşey kazandırmaz.

Yanlışları kendi içimizde eritip, doğruları çoğaltarak yürümemiz, hem de omuz omuza yürümemiz gerektiği bir dönemdeyiz.

Gruplaşmanın, kutuplaşmanın, ayrıştırılmanın Isparta’ya birşey kazandırmayacağını artık herkes idrak etmeli.

Saygılarımla...