Şakir Aksöz'ün yazısı şöyle:
 
"Bırakın normal konuları ama bu kadar hayati bir konuya dahi bu kadar duyarsız, “bananeci” bir il görmedim. Toplumun geleceği, çocukları istikbali çalınıyor, kimsedenr ses yok.
 
Biz yazıyoruz kendilerine tabir bulamayacağım mahluklar:”Sanane” diyebiliyor. Ey Isparta’nın yöneticileri, siyasileri, sivil toplum örgütleri, Isparta halkı; Isparta eğitimi ile adeta oynanıyor, hiç kimse sesini çıkarmıyor. Demek ki hiç kimse rahatsız değil.
 
1.5 yıl dolmadan üçüncü Milli Eğitim Müdürü değişmesi gündeme geldi. Bakanlık adeta Isparta eğitimi ile oynuyor. Bu kadar sık müdür değişikliği ile nasıl bir eğitim vizyonu konulabilir?
 
Her zaman söylüyorum, söylemeye devam edeceğim: İstisnaları olsa da Milli Eğitim Müdürlerinin bir alt kadrosu yani, idareci kadronun durumu zaten belli. Tamamına yakını rotasyon beklentisi içinde. Bırakın eğitim adına bir şey yapmayı önündeki işi yapmaktan çekinen, hatta sanki işi işini engellemek, yavaşlatmak olarak algılayanlar var. Olmazları oynayan, rutin işleri götüremeyen insanlar var.
 
Eğitime vizyon koyacak bir kadro yok. Okul müdürlerinin idareye güveni yok. Müdürler adeta şamar oğlanına döndü. Öğretmenlerin sıkıntıları ortada. İyileri işini en iyi şekilde yapıyor. İdealist öğretmenlerin emeği büyük ama öyleleri var ki, klasik  devlet memuru gibi çalışıyor.
 
Böyle bir durumda öğrenci ve veli ne yapacak. Bütün yük öğretmen ve veli üzerinde. Veli bilinçli, öğrenci iyi ise başarı geliyor. Yoksa siz sağ biz selamet.
 
Vatandaş özel ders parası vermekten bıkıyor. Velinin elinden gelse çocuğunu okula göndermeyecek, eğitimi özel ders ile götürmeye çalışacak.
 
Çünkü okullar bırakın öğrenciye bir şeyler katmayı ne yazık ki çok şeyler götürüyor.
 
Öğretmenlerin, velilerin çabası olmasa sonuçları bir görün. Okul idarelerin şevki kırılmasına rağmen yine de çabalıyorlar.
 
Son 4 - 5 yılın acısı daha çıkmadı. Ama alınacak önlemlerle olumsuzluklar en aza indirilebilir.
 
Isparta gibi bir ilde eğitim taban yapıyor. Belirli jenerasyondan sonra görün siz sonuçları. Ne olur birileri bu işe dur desin. Ne olur artık sesinizi yükseltin.