Isparta Sesini Yükseltmeli

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun son Isparta programında taslak açıklandı. Ama'bu taslak uygulanırsa vay gölün çevresinde yaşayan insanlarımızın haline.

Zaten Konya - Isparta Çevre Düzeni Planı ile büyük kısıtlamalar getirildi. Bir de bu taslak resmileşirse göl çevresindeki insanlarımızın huzuru kalmaz.

Toplantıda bulunan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel tepkisini net olarak ortaya koymuş. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'te daha önce sorunların ilgililere iletmişti. Siyasilere teşekkür ediyoruz.

Ancak 2 milletvekilini tepkisini dile getirmesi yetmez. Ispartalının siyasilere destek vermesi, toplumun bütün kesimlerinin sesini yükseltmesi gerekiyor. Böylece milletvekillerinin elini güçlendirmiş oluruz.

Sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin taslağı acil olarak okumaları gerekiyor. Eğer bu taslak mevcut haliyle geçerse gölün etrafında bir çok yerleşim alanı kalkar, gölden tavuğunuza su bile içirtemezsiniz.

Teknik boyutları olduğu için taslağı burada sizlerle paylaşmak doğru olmaz. Yanlış bir şey yazmaktan ve okurlarımı yanlış yönlendirmekten korkarım. Ama bu taslak insanımızın huzurunu kaçırır ve gölü tamamen yanlışlaştırır, Eğirdir ve Isparta ekonomisine önemli zarar verir.

2012 yılı programına alınan Isparta - Konya duble yolu da bu çalışma nedeniyle hayata geçirilemeyebilir. Yani tamamen engel niteliğinde bir çalışma ile karşı - karşı kalabiliriz.

Taslağı hazırlayanlar galiba ne hayatın, ne de Eğirdir'in gerçeklerini bilmiyor. Uydudan bakıyorlar göle ve çevresine karar veriyorlar galiba. Taslak üzerinde acil olarak önemli değişiklikler yapılmalıdır. Bakan Eroğlu'da milletvekillerinin tepkisi üzerine değişiklik çalışmalarının yapılacağını söylemiş.
Ama ne olur susmayalım ve şehir olarak tepkimizi ortaya koyalım.

Eğer taslak değişmez, itirazlar dikkate alınmazsa Isparta’nın elindekiler gideceği gibi, bir çok yatırımda hayal olacak. Isparta elini çabuk tutmalı, yarın çok geç olabilir.