15 Temmuz 2016 Cuma Gecesi Isparta'da neler yaşandı? İşte o anlar..

Türkiye'de Otomobil Talebi Devam Ediyor Türkiye'de Otomobil Talebi Devam Ediyor

       Boğaziçi Köprüsü Askerler tarafından kuşatıldı, Ankara’da F- 16 ve F- 4’ler alçaktan uçuş yapıyor, Genelkurmay Karargâhı’ndan silah sesleri  geliyor..

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 15 Temmuz 2016 Cuma günü; 21: 30 sularında Gökçay’da bazı gazetecilerle sohbet ediyor idi. 
O sırada Süreyya Sadi Bilgiç’in Eşi Afife Bilgiç Telefonundan:
Boğaziçi Köprüsü’nü askerlerin tanklar ile kuşattığını, Ankara’da F- 16 ve F- 4’lerin alçak uçuş yaptığın, Genelkurmay Karargâhı’ndan silah seslerinin geldiğini,  Asker’in Emniyet Teşkilatı’nda görev yapan Polis’in elinden silahı aldığını, Asker ile Polis’in yer yer silahlı çatışmaya girdiğini öğrendi.

               TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, paylaşılan bu bilgilere inanamadı; ''Türkiye’nin terör saldırısı ile karşı karşıya olduğunu'' düşündü.
                 Ancak Afife Bilgiç, anlık haber portallarından yayınlanan ve kendisine özel olarak gönderilen fotoğrafları paylaştı.  Pendik’te (İstanbul) tankların sokağa çıktığı bilgisini ve fotoğraflarını gösterdi.

 CUNTA VAR EMİR KOMUTA ZİNCİRİ DIŞINDA DARBE GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞİYOR 

                TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, hemen telefon trafiğine başladı. 
Görüştüğü taraflardan sağlıklı bir bilgi elde edemedi. Sağlıklı iletişime sahip olduğu gazeteciler ile görüşen Bilgiç, teşhisi koydu:
BİR CUNTA VAR!!!  ‘’ Emir komuta zinciri dışında Darbe Girişimi ile karşı karşıyayız’’ dedi.
 Süreyya Sadi Bilgiç, Gökçay’dan AK Parti İl Merkezi’ne hareket etti.

                AK Parti’nin tüm kurulları toplandı. Yöneticiler ile birlikte erişilebilen sağlıklı bilgiler analiz edildi.

Ortak bir görüş çıktı: ‘’CUNTAYA DİRENÇ GÖSTERİLECEK’’ denildi..
                Bunun için de Tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da, Kalkışma, Kanlı Darbe ve Türkiye’yi 81 Kent, tüm kurum ve kurulları ile İşgal Girişimi ve finalinde iç savaş çıkartma gibi hain emellere karşı topyekun mücadele kararı alındıysa’da bu sırada zaten Isparta’lı lar Kaymakkapı meydanına akın etmeye başlamıştı..
Elınan Kararda halk, meydanlara, sokağa davet edilecekti..

                Bunun için de yönlendirme ve duyuru çalışmalarının nasıl yapılacağı tayin edildi.


               Cumhurbaşkanı Talimatıyla Isparta’da da Camii’lerden çağrı yapılacaktı, Sela verilecekti ki akış dışında verilen Sela’nın anlamı şuydu: Birlik, Beraberlik Çağrısı… Tarihte normal akış dışında Sela Uygulaması’nın çok örneği vardı. Türk Milleti, yine Destansı bir Birlik- Beraberliğin Arife’sindeydi
Nitekim selaların okunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNNTURK ekranlarından vatandaşları sokaklara havalimanlarına davet emesi Isparta’da adeta bir izdihama neden olmuş, Kaymakkapı Meydanı, Hükümet Meydanı, Havalimanı, Askeri Kışlaların Kapıları vatandaşlar tarafından ablukaya alınmıştı.

 HALKA KURŞUN SIKMAK İÇİN 400 ASKERİ UÇAKLA GÖTÜRME HAMLESİ ENGELLENDİ
  Saatler ilerledikçe bunun bir Kalkışma ve Darbe Girişimi’nden çok öte bir cendere olduğunu anlaşılmıştı
Arık Isparta’lı vatandaşlar, bunun büyük bir terör saldırısı ve Türkiye’yi İşgal Girişimi olduğunu düşünüyordu.   Süleyman Demirel Havalimanı’nın tutulması gerektiğini biliyordu,  Zira Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda  Harbiye Okulu öğrencileri vardı, Onlar, Komando Eğitimi görüyordu.
Eğirdir yolundaki askeri hareketliliği gören vatandaşlar, işte bu öğrencilerin silahlandırılarak:

Otobüsler ile Eğirdir’den Süleyman Demirel Havalimanı’na, Süleyman Demirel Havalimanı’ndan da Ankara’ya götürüleceğini tahmin edebiliyorlardı. Havalimanı’nın tutulması gerekiyordu…
Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Acilen Süleyman Demirel Havalimanı’na gitti
Süleyman Demirel Havalimanı Kulesi’ne çıktı.  

İŞTE, ''SAKIN İNİŞ YAPMAYA KALKIŞMAYIN. UÇAĞINIZI VURURURUZ'' SÖZÜ O AN GELDİ 
O Dönem   TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Olay yerine en yakın Belediye olan Keçiborlu belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Fetullahçı Terör Örgütü  Süleyman Demirel Havalimanı’nı kuşatmasını; işgal etmesini engellediler.
Sırada diğer hamleyi engellemek vardı.
Zira Süleyman Demirel Havalimanı’na alçak uçuşlarla yaklaşmaya çalışan askeri uçaklar vardı.
Kule Telsizi’nden uyarılar yapıldı ‘’ISPARTA’YA UÇAK İNİŞ KALKIŞI YAPILMAYACAKTIR’’ Aksi halde VURULACAKTIR
Bunun üzerine o alçaklar, hain emellerine erişemeden bölgemizden uzaklaştılar.
 Bilgiç, ilerleyen günlerde, ''eğer, o uçaklar Havalimanı’na inseydi; 400 Harbiye öğrencisi Ankara’ya; İstanbul’a ya da Marmaris’e götürülseydi, çok kötü sonuçlar doğardı. Bu hain saldırı belki de vahamete uğratılamazdı. ‘diyecekti.

ANKARA’YA GİDERKEN HALK İLE BİRLİKTE OMUZ OMUZA İŞGALCİ TERÖRİSTLER İLE ÇARPIŞTI
                Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Parlamenter Süreyya Sadi Bilgiç, daha sonra Ankara’ya hareket etti.
                Gayesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gidip Millî İrade’nin yere düşürülemeyeceğini göstermekti.
                Bilgiç, Polatlı’da dehşeti yaşadı,  Zira Top ve Füze araçlarının Ankara’ya doğru yol aldığını gördü
                Ama Polis ve Halk da vardı orada Çarpışıyorlardı.
                Polis ve Halk ile birlikte 2,5 saat boyunca İmam’ın teröristleri; Hasan Sabbah’ın suikastçileri, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üniformasını çalmış Vatan hainleri ile mücadele etti. O hainlerin püskürtülmesine destek verdi.

OTOBÜSLERİ YAKIN  
Tarihin akışını değiştiren o emrin telsizden ses kayıtları gün yüzüne çıktı:

OTOBÜSLERİ YAKIN,  MUKAVEMET OLURSA, TEREDDÜTSÜZ VURUN!!
Bu emir 1910 emridir. - Kesinlikle vur emri istasyonlarımız için geçerlidir. - Kesinlikle direnen otobüsler yakılacak. - Mukavemet gösterene karşılık verilecek.
 Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda eğitim alan Kara Harp Okulu (Harbiye) öğrencilerini silahlandırarak: 
- Kahraman Halka, 
- Kahraman Emniyet Teşkilâtı’na 
- Türkiye’yi İşgal Girişimi’ni en başından ret eden Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ateş açması için 20’den fazla otobüs ile önce Süleyman Demirel Havalimanı’na; sonra uçak ile Ankara’ya götürmeye çalışanlar son anda engellendi. 
 Türkiye’nin kaderini; tarihini akışını değiştiren o anın/ o emrin telsiz ses kayıtları çıktı:
Emniyet Müdür Vekili Alper Aygün: Benim ve 1910 emridir. Kesinlikle otobüsler yakılacak. Kesinlikle vur emri istasyonlarımız için geçerlidir. 
Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç: Doğrudur. Talimat anlaşıldı
Bu dakikalarda Isparta Halkı Eğirdir yolunu araçlarıyla tamamen kapattı. Askeri birliklerin giriş çıkışlarınıda aynı şekilde araçlarıyla kapatarak askerin çıkışına engel oldu.
Vatandaşlar ve Polisin tedbirleriyle  20’den fazla otobüs 16 Temmuz 2016 Cumartesi; 00: 30’da Atabey Kavşağı’nda durduruldu.

- Emniyet Müdür Vekili Kamuran Koç, araçların Atabey Kavşağı’nda daha ileriye geçemeyeceğini; Kışla’ya geri dönmeleri gerektiğini söyledi.
    - O an ve Emniyet Teşkilâtı içerisindeki telsiz konuşmalarının ses kayıtları gün yüzüne çıktı. Kayıtlarda emre uyulmaması durumunda otobüslerin orada yakılacağı kararlaştırıldı. Mukavemet gösterilmesi halinde ise vur emri çıktı.. bunun üzerine otobüsler geri döndü..

DEMOKRASİ NÖBETLERİ TUTULDU
Isparta, 15 Temmuz 2016 Cuma günü, 21: 00’den itibaren Vatan, Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru oldu. 
Isparta, 7 Ağustos Pazar günü Şehitler ve Demokrasi Mitingi dâhil olmak üzere tam 27 gün kesintisiz şekilde Nöbet tuttu. Vatan’ın bekası için mücadele etti. Onur verdi.