Whatsapp ihbar hattına gelen bir şikayete göre Isparta genelinde olduğu gibi özellikle çarşı merkezinde yoğun olarak gözlemlenen esnafların dükkanlarının önüne zincir, duba, sandalye gibi eşyalar koyarak hem yayaların yürüdüğü bölgeyi işgal ediyorlar, hemde kamuya açık yolu işgal ediyorlar. Genel olarak araç park edilmesinin önüne geçmek için uygulanan bu uygulama vatandaşlar tarafından sert tepki görüyor.Koydukları duba vs aletlerle başka araçların park yapmasına engel olduğu belirtilirken dükkan sahibi kendi aracı geldiğinde hemen dubayı kaldırıyor devletin yolunuı adeta kendine zimmetlemiş polisi arıyoruz zabıta ilgileniyor ama baktıralım diyorlar gelen yok, zabıtayı arıyoruz gelip uyarıyor ama yaptırım yok, adam bisiklet satıyor yol boyu 20 tane bisiklet koymuş dükkanının önüne koyacak eşyası olmayanlar ise kömür çuvalı koyuyor dedi ve  bu şekilde önü alınamaz bir hale geldiğini belirten ve bu konuda çözüm isteyen duyarlı bir vatandaş whatsapp ihbar hattına mesaj atarak bu konuya gündeme getirmemizi istedi.

Hemen hemen her sokak ve caddede bina ve dükkan önlerindeki yol kenarlarının bina sakinleri ve özellikle dükkan işletmecileri tarafından zincir, duba,şişe ,beton  veya da işletmesini yaptığı dükkanda ne satıyorsa dükanının önüne yola o eşyayı koymak gibi engellerle kapatılması suçtur. 
Ülkemizde çok sık olarak işyerlerinin önlerine reklamlı dubalar, mantarlar ve zincirlerle bu alanlara araç park edilmesinin yasaklandığı görülmektedir. Bu şekilde bir yasak koymaya ilgili kişilerin yetkisi olmadığı gibi kamusal alanın vatandaşlar açısından herhangi bir izin olmaksızın kısıtlanması da ayrıca suç teşkil etmektedir. Bu alanlara izin alınmaksızın konulan tabela, duba gibi eşyalar Kabahatler Kanunu açısından da cezai işlem gerektirmektedir. Bu kısıtlama yasağının tek istisnası, ilgili kişilerin haklı gerekçelerle belediyeye müracaatı ve öngörülen işgaliye vergisinin ödenmesi olup ancak bu şekilde bu alanlara müracaat sahiplerinin belirtilen şekilde tasarrufuna izin verilebilmektedir.

Isparta'da Felaket Kaza 2 Yaralı Otomobilde Sıkıştı Isparta'da Felaket Kaza 2 Yaralı Otomobilde Sıkıştı

Dükkan ve daireler fiyatları ve metrekaresi ne olursa olsun araç park hakkı diye bir şey yoktur. Sokak kamusal alandır ve 80 milyon insan gelip o sokağa park etme hakkında sahiptir. Kaldırımlar da yine kamusal bir alan olarak 80 milyonun yürüme hakkı olduğu bir alandır. Dükkan önüne huni veya duba veya da kasa gibi şeyler koyarak dükkan önü kapatmak sokağı ve yolu işgal etmek şuçtur. Tüm belediyeler de bu duruma cezai işlem uygularlar.