Isparta Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Yalçın Cansever, kentte kiralanacak evin kalmadığını belirterek bu sorun için değerlendirmelerde bulundu.

“Eskiden genelde yatırımı ağırlık olarak konuta yapılıyordu. Şimdi ise konuta güç yetmiyor. Ağırlık apart ve arazilere kaydı. Şuanda Isparta’da 2,5 3 milyon bandının altında daire yoktur. Apartlar bile 1 milyon civarı geziyor.

En kötü apart 750 bin ile 1 milyon arasıdır. Vatandaşlar normal daire alamadığı için ortaya kiralik daire çıkmıyor. Daireyi alsa, aldığı daireye ya oturacak ya da kiraya verecektir. Ama alamadığı için veya yatırımını konuta yapmadığı için daireler duruyor. Bu da Isparta’da başlıca kira sorununa yol açıyor.

Tayini çıkan veya Isparta’ya dışarıdan gelen birçok vatandaş kiralık daire soruyor. Piyasada kiralanacak daire yok. Yani arz talebi karşılayamıyor. Talep çok olduğu için de bu sefer de kiralar yüksek bir şekilde artıyor. Şuan emlakçılar kiralık ev denk geldiği zaman hiç internete koymadan direkt olarak soranlara veriyor. Çünkü internete koyacak kadar vakit yoktur.

Bu sorun bana göre ileriki dönemlerde de devam edecektir. Okul sezonunun açılmasıyla birlikte öğrenciler gelecektir. Isparta’da bu kira sorunlarına yönelik hiçbir adım yoktur. Bu sorun ancak belediye ve devlet hazinesindeki arazilerin devlet eliyle konut yapılarak çözüleceğini düşünüyorum.

Diğer türlü bu sorun ileride de böyle devam edecektir. Yatırımını ev almak değerlendirmek isteyen vatandaşlarda vardır. Fakat bu kez de krediler yok. Vatandaş kredi çekip alabilir. Ama kredi artık eskisi gibi verilmiyor.” ifadelerini kullandı.

İDEMİR Yapı’dan Isparta’ya önemli yatırım İDEMİR Yapı’dan Isparta’ya önemli yatırım