Isparta’nın yaya ve araç trafiği bakımından en işlek caddelerinden olan Mimar Sinan Caddesi, yayaların sadece yaya yolunu kullanmaları ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yol kenarlarına bariyerler yapılıyor.

Uygulama ile, kaldırımlara bariyerler konularak yayaların caddenin her yerinden değil de sadece belirlenen noktalardan karşıdan karşıya geçiş yapmaları sağlanacak.

Mimar Sinan Caddesi, şehrin merkezinde bulunan ve yoğun bir trafik akışına sahip olan ana arterlerden biri. Ancak, son yıllarda artan trafik yoğunluğu ve yaya güvenliği konularındaki endişeler, bu önemli projenin başlatılmasına yol açtı.

Mimar Sinan Caddesi'nin güvenli ve düzenli bir şekilde kullanılabilir hale getirilmesi, şehrimizin genel trafik güvenliğine katkı sağlayacak.

Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Mimar Sinan Caddesi, daha güvenli ve düzenli bir şekilde kullanılabilecek ve şehir trafiğinin akışı daha kontrollü hale gelecek.

Bilindiği gibi 2010 yılında Mimar Sinan Caddesi'nde başlatılan bariyerli geçiş uygulaması, tepki çekmesi nedeniyle kısa süre sonra kaldırılmıştı./Özge Kılınç