Isparta'ya Kış Aylarında Yağmayan Kar Mayıs Ayında Yağdı Isparta'ya Kış Aylarında Yağmayan Kar Mayıs Ayında Yağdı

Isparta'da soba satışı yapan Mehmet Dikici, geçmiş yıllara göre satışların düştüğünü belirtiyor.

Dikici, doğalgaz zamlarından çekinen vatandaşların, her evde bir soba bulundurma eğilimine gittiğini söylüyor. Ayrıca, nostalji sevenlerin de soba alarak eski günleri yad ettiğini ifade eden Dikici: “Isparta’da doğal gazın gelmesiyle birlikte satışlarımız düştü. Kentte henüz doğalgazın ulaşmadığı yerlerde ve köylerde yaşayan vatandaşlar sobaları alıyor”dedi.

DOĞALGAZDAKİ ARTIŞ VATANDAŞI SOBAYA YÖNLENDİRİYOR

Doğalgazın gelen zamlar vatandaşı etkilediğini bu yüzden bazı vatandaşların evin 1 odasına soba aldığını belirten Dikici; “Şuanda kullanış ve ekonomik açıdan doğalgaz daha yararlı. Fakat herşeye gelen zamlar doğalgaza da geliyor. Bize gelen müşteriler gelen zamlardan tedirgin olduğu için sobanın fiyatlarını ve kış giderlerini hesaplıyor” dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN KUZİNE SOBA

soba satışlarında ise en çok tercih edilenlerin kuzine sobalar olduğunu söyleyen Dikici; “En pahalı olan kuzine sobalarıdır. Ama en çok tercih edilen sobalar da kuzine sobaları çünkü vatandaşlar içerisinde börek yapma ve yiyecekleri pişirme özellikleri olduğu için sobada pişen bazı yemekler daha lezzetli gelmesinden dolayı kuzine sobaları tercih ediyor. Sobalar kalitesi itibariyle en ucuz 3 bin 500 liradan başlayıp kalitesine göre 10 bin TL’ye kadar devam ediyor. En fazla tercih edilen kuzine sobalar ise 5 bin 500 liradan başlıyor” şeklinde konuştu.

Isparta'da soba satışlarının devam etmesi, doğalgazın yaygınlaşmasına rağmen bazı vatandaşların soba sıcaklığını özlemesi anlamına gelebilir.

Haber/ Nadir Öngören