Bir gün önce yüksek fiyatlarla karşılaşılan ürünlerin, bir sonraki gün belirgin bir şekilde ucuzlaması, pek çok vatandaşı şaşırtıyor. Bazıları bu durumu marketlerin fiyat politikalarını sorgularken, özellikle Isparta gibi bölgelerde fiyatların Ramazan öncesinde arttığı, ancak Ramazan ayında indirim olarak sunulduğu yönünde tepkiler yükseliyor. Bu durum, tüketicilerin güvenini sarsıyor ve marketlerin gerçekçi olmayan indirim uygulamalarıyla ilgili şüphelerini artırıyor.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (29 Nisan pazartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (29 Nisan pazartesi)

Ancak, buna karşın bazı marketlerde gerçekten de önemli indirimler yapıldığı görülüyor. Özellikle temel gıda ürünlerinde yapılan yüzde 25'e varan indirimler, vatandaşların bütçelerine olumlu yönde katkı sağlıyor. Tüketiciler, bu indirimleri yakından takip ederek avantajlı alışverişler yapmaya çalışıyor.

Durumu tespit ettiğini belirten bir vatandaş, müşterileri bu konuda uyararak şu ifadeleri kullandı; ""Bu süreçte marketlerdeki fiyat dalgalanmalarını yakından takip edin. Gerçek indirimlerin hangisinin olduğunu anlarsınız.  Ramazan ayında bütçemizi korumak adına dikkatli olmalıyız. Marketlerin fiyat politikalarını sorgulayın, çekinmeyin" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur