Türkiye Öğrenci konseyinin ilk kez düzenlediği yılın en başarılı ödül törenine Isparta damgasını vurdu. İstanbul Haliç Kongre Merkezindeki ödül törenine 9 gazeteci arkadaş ve İstanbuldaki hemşehrilerimizin desteği ile katıldık. Rektörümüz İbicioğlu,, 175 Üniversite Rektörü arasından yılın en iyi Rektörü seçildi.
175 Üniversitede eğitim gören yaklaşık 4 milyon öğrenciyi temsil eden Öğrenci Konseyinin başında Ünlü İşadamı Ali Ağaoğlu’nun yakını Dr. Nihat Buğra Ağaoğlu bulunuyor. Konseyde etkili olan SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli’de gerçekten aktif ve başarılı bir arkadaşımız.
Ünlü şovmen Ceyhun Yılmaz’ın gösterisi ile başlayan etkinlik saat 20.00 sularında ödül töreni ile devam etti. Törenin sunuculuğunu Kanal D’nin magazin proğram sunucusu ile Pis Yedili dizisinin yaramaz çocuğu Furkan birlikte sundular, sonradan öğrendik ki her iki sunucuda yakın akrabalarmış.
Yılın En’leri tek tek ödülünü almaya başladı. Kimlerin ödül aldığına geçmeden önce Isparta’dan giden 9 gazeteci arkadaşımız ile birlikte İstanbul’daki hemşehrilerimizde Yılın en iyi rektörü seçilen Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun bu başarısında yanında yer almak, Isparta’nın adını ve görev yaptığı Süleyman Demirel Üniversitesinin başarılı ile gururlanmak adına Haliç kongre merkezindeki yerimizi aldık. Yılın En İyi Rektörü Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu anonsu ile ayakta alkışladık. Kürsüye çıkan Rektör ödülün eski YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı, şuanda Türkçe Olimpiyatları Komitesi Başkanlığını yapan Mehmet Sağlam’ın elinden aldı. Rektör hoca ödül sonrasında yaptığı konuşmada öğrenci konseyine, kendisine oy veren öğrencilere ve organizasyon komitesine teşekkür etti.
Bu arada Rektör Hocanın ödül almak için sahneye çıkmadan önce adının anons edilmesi ile birlikte fon müziği dikkatlerimizden kaçmadı. AK Partinin son seçimlerde etkili olan seçim müziği ödül töreninde özellikle Rektör hocanın ödül aldığı anda verilmesi elbette çok önemli bir ayrıntı olarak notlarımıza düştük.
Önceki gün akşam İstanbul Haliç kongre merkezindeki ödül törenine katılım her ne kadar çok düşük olsada ödül alanların % 80’ni ödüllerini almak için salona geldiler. Bunların arasında en dikkat çeken ve kendisi için ödülün çok anlamlı olduğunu ifade eden Gülben Ergen yaptığı konuşma ile büyük alkış ve takdir aldı. Yine törende ödül alan Saba Tümer, kendisinden o meşhur kahkahasını isteyen sunucuya,  sipariş gülmenin zorluğundan bahsederek önce salondakilerin gülmesini istedi ve sonra o meşhur kahkahası ile karşılık vererek geceye renk kattı.
Aslında öğrenci konseyinin ilk kez bu yıl gerçekleştirdiği ödül törenine Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birçok Bakanında katılması düşünülmüş ve planlanmıştı. Ne varki son günlerde PKK terör asker ve güvenlik güçlerimize karşı yapılan hain saldırılar sonrasında birçok şehit vermemiz, yine son günlerde Suriye ile olan diplomatik sorunlar ve savaş dedikoduları ile Ankara’nın siyasi tansiyonu bir hayli yüksek. Başbakan Erdoğan genellikle hafta sonlarını İstanbul’da geçirir, lakin bu kez hafta sonunu hem Ankara’da hem de çalışarak geçirdi. Liderler ile yaptığı ikili görüşmelerde son günlerdeki terör olayları ile Suriye ilişkileri masaya yatırıldı. 
Başbakanın bu ortamda böyle bir ödül törenine katılması hem etik olmazdı hemde büyük tepki alırdı. Bu nedenle Başbakanın katılmamasını kimse yadırgamasın. 
Ama Başbakanın olmadığı bir ödül törenininde düşünülenden çok daha az katılımlı ve heyecanı düşük geçmesininde normal olduğunu düşünüyorum.
Keşke Rektör hocamız bu ödülü Başbakanın yada bakanların elinden almış olsaydı. En azından fon müziğindeki ‘durmak yok, yola devam’ sözü ve Ak Partinin seçim müziğini Sayın Başbakana birkez daha dinletme ve Isparta’nın hedeflerini ve başarılarını Başbakana anlatma imkanı bulabilirdik.
Doğrusu ben ve diğer gazeteci arkadaşlar İstanbul’daki bu ödül törenine Başbakanın katılacağı umudu ile gitmiştik. Yine de Rektör hocamızı böylesine anlamlı ve önemli bir günde yanlız bırakmadığımızı düşünüyorum.
Evet yılın en başarılı Rektör ödülünü alan Sayın İbicioğlu’nu birk ez daha tebrik ediyor, ödülü hak ettiğini ve başarının giderek yükselmesini ve bu başarının başta Üniversitemiz olmak üzere ilimize ve ülkemize yansımasını istiyor ve bekliyoruz.
Yazımın son paragrafını her zaman olduğu gibi İstanbul’daki hemşehrilerimize ayırmak istiyorum. Öncelikle bizi Havalimanında karşılayarak gün boyu ulaşımızı sağlayan İşadamı Sayın Hasan Köstüklü’ye, İstanbul’daki organizasyonu sağlayan yanımızdan ayrılmayarak bizlerle birlikte olan Sayın Mustafa Kaya’ya, yine ilgi ve desteğini esirgemeyen İşadamı İrfan Kodaloğlu’na, en iyi şekilde ev sahipliği yaparak bizleri yanlız bırakmayan Sayın Atakan Yazgan’a ve hafta sonu olmasına rağmen vaktinin bir kısmını bizlerle paylaşan Millevtekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e tüm meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.
Isparta,İstanbul hattındaki bu birlikteliği ve yakınlığın gelişmesine katkı sağlayan, Isparta ve İstanbul’daki işadamlarını bir araya getirerek güç birliği oluşturan Sayın Mustafa Kaya’ya ayrıca birkez daha teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyor, önümüzdeki günlerde bu birlikteliğin daha da büyüyerek gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. 
        Saygılarımla...