4 ay kalan ITŞO seçimleri için kulisler hızlandı. Gelin bütün adaylar bir raya gelerek uzlaşın ve Isparta için tek üsteli güçlü kadro ile seçime gidin.

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın seçimleri 2013 Mart ayında yapılacak. Kulisler giderek hızlanıyor. Kamuoyunda adayların isimleri konuşuluyor. Burada kimlerdi aday olacağı, kimlerin güçlü olduğunu değil, birlik - beraberliği gündeme getirmek istiyorum.
 
Seçim kazanılır, kaybedilir ama önemli olan şahısların, ekiplerin değil, Isparta’nın kazanmasıdır. Bunun yolu da birlikte olmak, el ele vermektir.
 
Ticaret ve Sanayi Odaları iller için, Türkiye için çok önemli kurumlardır. Bu nedenle Isparta seçimlere tek liste ile giderse kazanır. Buradan çağrı yapmak istiyorum:
 
"Yol yakınken, bütün adaylık düşünenler, bütün gruplar bir araya gelsin. Ortak bir aday üzerinde uzlaşma sağlansın, çok güçlü bir yönetim ve meclis oluşturulsun, seçimlere tek liste ile gidilsin."
Bugün, bana göre istikametine, dinamizmini, ruhunu, reflekslerini bir çok değerini kaybetmiş Isparta için böyle bir girişim, hareket şart.
 
Hiç kimse kusura bakmasın ama yukarıda "istikamet, dinamizm, ruh ve refleksini kaybetmiş" kelimelerini bilerek yazdım. Daha ilerisini yazmaya gönlüm el vermiyor.
 
Bunun içindir ki, yeniden ayağa kalkmak, yeniden güçlenmek, yeniden "biz varız" diyebilmek için, ITSO seçimleri büyük bir şanstır. Siyaset, geçmişte yaşananlar, gruplaşmalar bir kenara bırakılmalı ve Türkiye'ye örnek bir yapı ile tek iste halinde seçimlere gidilmeli. Böyle bir çalışmaya Isparta’nın önde gelenleri öncülük yapmalı, herkes taşın altına elini değil, vücudunu koymalı. Fedakarlık yapması gerekenler varsa fedakarlık yapmalı.
 
Üzerinde uzlaşılacak ITSO Başkan, meclis başkanı mutlaka var bu ilde. Harika bir meclis ve yönetimle bu işi Isparta başarır.
 
Ne olur, kişisel sorunlarımızı, egolarımızı kısaca duygularımızı bir kenara bırakalım. Zaman geçmeden, işe başlamadan bu işi bitirelim ve şehre örnek olalım.
 
Sayın Valim, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Kaçıkoç, Isparta’nın önde gelen büyükleri gelin bu iş için çalışın ve başarın. Göreceksiniz Isparta kaybettiği çok ama çok önemli değerlerini yeniden kazanacak.
 
Bu işe karşı çıkan varsa, oyunu kim bozuyorsa da bunu kamuoyuna açıklayalım. Amaç iyi bir yönetim ve devamında Isparta’nın kazanması ise, buna kimse karşı çıkamaz, çıkmamalı.
 
Siyasi partiler, uzlaşma çalışması dışında bu işe karışmamalı. Hedef birlik -beraberlik olmalı. ITSO seçimleri asla bir pazarlık noktası olarak kullanılmamalı.
 
Isparta’nın bu bütünlüğe, bu barışa ihtiyacı var. Vicdanı olan herkesten bu iş için adım bekliyoruz.