Isparta’da sadece kötü şeylerde olmuyor, iyi gelişmelerde var. Otel önündeki engelin kaldırılması, BAKA'nın, Emniyet Müdürlüğü'nün, SDÜ'nün çalışmaları dikkat çekiyor.

 
Sürekli olarak olumsuzlukları, yanlışları gündeme getirmiyoruz. Isparta’da iyi şeylerde oluyor, olumlu gelişmeler, iyi icraatlarda var.
 
Öncelikle Isparta Belediye Meclisine Ispartalı olarak teşekkür ediyorum. Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli ile ilgili yapılması gereken imar değişikliğini yaparak, önemli bir yatırımın önünü açtılar. Beklen¬tiler bu sürecin uzayacağı yönündeydi ama İmar Komisyonu ve meclis yatırıma destek verdi. Otel inşaatı bütün hızıyla sürüyor, hiçbir sorun kalmadı ve baharın başında Isparta’nın ve bölgenin hizmetinde olacak.
 
Neden 5 yıldızlı oteli bu kadar önemsiyoruz? Isparta’nın hizmet anlamında 5 yıldızlı otellere ihtiy¬acı var.
 
Bu otel, işsizliğin ciddi oranlarda olduğu Isparta’da direk 250 insanımızı iş sahibi yapacak. Ekonomiye kazandıracağı katma değeri ise siz düşünün.
 
Ayrıca bu yatırım Isparta’nın prestij yatırımıdır. Sosyal ve kültürel anlamında da Isparta’yı sınıf atlatacak bir yatırım. Önünde hiçbir engel kalmayan oteli yapan iş adamı Sami Öngör'e de teşekkür ediyoruz. Önemli olan böyle bir yatırımın Isparta’ya yapılmasıdır.
 
İş adamı Mesut Şener'de otel yatırımı için süreci hızlandırmaya çalışıyor. Proje hazır, Belediye ve Mimarlar Odası'ndaki süreç hızla sonuçlanırsa Isparta ikinci 5 yıldızlı otelinin temelini atacak. Hilton Garden Hill Isparta’ya gelecek.
 
Siz o zaman görün Isparta’nın çehresinin nasıl değişeceğini, nasıl gelişmeler yaşanacağını. Mesut Şener'de teşekkürü zaten çoktan hak ediyor.
 
Sadece otel yatırımlarla sınırlı değil, iyi gelişmeler.
 
BAKA'yı Türkiye değil artık Dünya takip ediyor. Hindistan'dan, Japonya'dan, ABD'den gelen mesajları görseniz gurur duyarsınız. Kalkınma Ajanslarından sorumlu bakan Plan Bütçe Komisyonunda BAKA'dan övgü ile söz ediyor ve Örnek gösteriyor Otelinden diğer yatırımlara kadar BAKA'nın büyük emeği var. Isparta’nın tanıtımı, yatırımların önünün açılması, maddi destek ver-ilmesi, sorunların çözülmesi, şehre vizyon kazandırılmasında hep BAKA var.
 
Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün "Kadına Şiddete Hayır" projesi Türkiye'ye örnek oldu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, projeyi hayranlıkla izledi ve herkese örnek gösterdi.
 
Bu konuyu ayrı bir yazıda ele alacağız.
 
SDÜ'deki gelişmeleri kamuoyu yakından takip etsin. Üniversitesinin Isparta ile bütünleşmesi, şehrin sorunlarında sorumluluk alınması, yeni projeler hazırlanması, bilimsel çalışmalar, yeni yatırımlar ve diğer alanlarda yapılan çalışmaları sizlerle paylaşıyoruz.
 
Sadece bu kurumlar değil, iyi gelişmelerin olduğu diğer kurumlarda var. Keşke herkes bir şeyler üretse, sürekli olumlu konulardan bahsetsek. Ama olmuyor işte. Biz iyiyi de, kötüyü de yazmaya devam edeceğiz.