Sav kasabalı vatandaşların ürettikleri meyveler Antalya karayolu üzerinde güvenli şekilde satılıyor. 

KARAYOLLARI ARACI DEFTERDARLIK ARACI VE TRAFİK POLİSİ ARACI İLE EKİPLER ÜRETİCİLERE YASAK KOYDU

Karayolları asli vazifesini bırakıp yolda satıcı denetlemesine başladı. Dereboğazı yoluna odaklanması ve Isparta’nın duble yolları ile ilgilenmesi gerekirken zor şartlarda üretim yapan üreticileri hedef aldı. Karayolları aracı, deftardarlık memurları, polis memurları ve Sav Belediyesi zabıta memurunun olduğu 4 araçlık konvoy Sav yolu boyunca satış yapan üreticileri satış yapmamaları konusunda bilgilendirdi. 

TÜRKİYENİN HER İLİNDE BU TÜR SATIŞLAR YAPILIYOR

Yol kenarında satış yapan vatandaşlar dünkü verilen satış yasağına tepki gösterdi. Her ilde bu tür satışların yapıldığını söyleyen üreticiler, ‘’Yıllardır yollarımızı bitiremeyen defalarca yama yapılan asfalta çözüm bulamayan, yol hatalarından kaynaklı kasabalı vatandaşlarımızın kazalarda vefat ettiği ve kimsenin ilgilenmediği kurum ve yoldaşları şimdi çıkmış kasaba halkının bahçelerinden topladıkları kirazları satmalarına izin vermiyor.’’ dedi.

MİLLETİN GÜNEŞİN ALTINDA KAZANDIĞI ÜÇ KURUŞUNA MI GÖZ DİKİLİYOR?

Vatandaşlar, bahçelerimizden topladığımız kirazları akşama kadar zor şartlarda çalışarak 3 kuruş kazanmak için satıyoruz. Ve bunun her yerde örneği var. Gelendost tarafında elma satılır, İstanbul yolunda mevsime göre hep satış olur. Antalya’dan gelirken muz satılır, İstanbul yolunu geçtikten sonra Ege Bölgesinde incir satılır. Her şey bitti de Sav'daki kirazlar mı kaldı! diye resmi makamlardaki görevlilere seslendiler.

Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir

KASABA HALKI OLARAK VALİ BEYE ÇIKARIZ

Vatandaşlar, gerekirse Sayın Vali Bey'e çıkarız bu durumu anlatırız. Karayolları yetkilileri bu hatalarından acil dönmeleri gerekir aksi halde gerekli çalışmaları bizlerde yapacağız.'' dediler.

GEREKÇE TRAFİKTE TEHLİKE OLUŞTURMAK!

Üreticiler yasak gerekçesinin trafikte tehlike oluşturmak ve şikayet edildiklerini söyledi.

HIZ SINIRI 70 OLAN YOLDA RADAR YOKSA YAVAŞ GİDEN YOK

Defalarca EDS sistemi kurulması istenen hızdan kaynaklı ölümlü ve yaralamalı kazaların olduğu Sav yolunda radar aracının olmadığı günlerde hız sınırı kurallarına uyulmuyor. Meyve satışı yapanları şikayet edenlerin hızlı araç kullanmak isteyenler olabileceği tahmin edildi. Sav yolunda yol kenarında meyve satışlarının yapıldığı aylarda araçların güvenli ve hız kurallarına uygun hareket ettiği, aslında satış yapılarak araçların yavaş gitmesi de sağlanıyor. Güvenli şekilde hem satışlar yapılıyor hemde Isparta’nın meyvelerinin reklamı yapılmış oluyor.

KÖYLÜ PAZARI MANAV PAZARI OLDU

Isparta’nın köylü pazarında da satış yapamayan köylüler çevredeki manavlardan şikayetçi oldu. Köylü pazarı etrafındaki dükkanların manav olarak açılması köylülerin sebze ve meyvelerini satmasına engel olduğu söylendi.

ÜRETİCİLER SATIŞLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

Yolu kullanan araç sahipleri ise bahçelerden yeni toplanmış taze meyveleri almanın tadını yaşıyor. Üreticiler ise satış yasağı konan yol kenarı satışlarının devam etmesini, yılda yaklaşık 1 ay satış yaptıklarını belirtti.