Siyasi görüşü ne olursa olsun, ‘Ben Isparta sevdalısıyım’ diyenleri bir masa etrafında toplanmaya davet ediyoruz.’Isparta sahipsiz’ diyenlere, Isparta’nın gerçek sahiplerini göstermemiz gerekiyor! 

Son günlerde Isparta basınında ‘Burdur uçuyor’,’’Kaybedenler kenti Isparta’, Milletvekilleri istifa etsin’ gibi başlıklarla, Isparta’nın başta bölge müdürlükleri olmak üzere, birçok alanda kaybettikleri gündeme gelmiş, bu eleştirilere Milletvekilleride ‘Müsterihim’, ‘Gerçekleri saptırıyorlar’ şeklinde cevaplar  vermişti.

Bu tartışmaları bir kenara bırakalım ve bu güne kadar kaybettiklerimizi yeniden geri almak, daha da ötesi 2023 Türkiye’sinin lider illeri arasına Isparta’yı da dahil etmek için kolları biran evvel sıvayalım.  Siyasi görüşü ne olursa olsun, ‘Ben Isparta sevdalısıyım’ diyenleri bir masa etrafında toplanmaya davet ediyorum. 'Isparta sahipsiz’ diyenlere, Isparta’nın gerçek sahiplerini göstermemiz gerekiyor! Bugünden itibaren kuracağımız Kent konseyinde yer almak isteyen yol arkadaşlarımızı en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz. 

Kartopu gibi yumak halinde büyüyerek dağ olacağız. Önümüzdeki tüm engelleri aşacağız. Yeterki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, yeterki siyasi düşüncelerin esiri olmayalım. Yeterki şahsi menfaatlerimizi ön planda tutmayalım. Yeterki çocuklarımıza temiz, yeşil, gelişmiş, modern bir Isparta emanet etme düşüncemizi koruyalım. Bu düşünceden hareketle, birçok ilde olduğu gibi ilimizdede ‘kent konseyi’ kurma çalışmalarına ivedik kazandırmamız, en kısa zamanda resmi yada gayriresmi birlikteliği sağlamamız gerekiyor.

Kurulacak olan Kent konseyinde ilin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Valisi ve Rektör'ü doğal üye olmak üzere, kentde yaşayan her kesimden temsilcilerden oluşacak yaklaşık 100 kişilik grup, Isparta’nın tüm sorunlarını, beklentilerini ve hedeflerini masaya yatıracak, bunların takipçisi olacaktır.  Ispartanın geleceğinde söz sahibi olmak isteyenler; işte size bir fırsat. Bana ne, bu olay bizi aşar, gibi mazaretlerin arkasına sığınırsak, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersek, Isparta’nın bugününü bile çok ararız, kenti, kendi kaderine terk etmiş oluruz.

HAKAN YAMAN