Otoparkın ücretsiz olmasından sonra şehirde keşmekeşlik hakim. Yetkililerin acil olarak sorunu çözüm bulmaları gerekiyor. Vatandaş perişan.
 
Otoparkların ücretsiz olmasının yanlış olduğunu, yeniden ücretli sisteme geçmesi gerektiğini yazmıştım. Bu yazım üzerine çok sayıda okur ve dostum arayarak teşekkür etti.
 
Otoparkların neden ücretli olması gerektiğini de maddelerde sıralamıştım. Bu konuya devam etmek istiyorum. Çünkü sorun giderek büyüyor.
 
Otoparklarda ücretin kalkmasının ardından hem otopark sorunu büyüdü, hem trafikte keşmekeşlik arttı, hem de trafik polislerinin işi zorlaştı.
 
Bu işin seçimi, seçimle alakası yok. Yetkili kimse hemen çözüm bulmalı. Otoparkların paralı olması oy kaybettirmez tam tersine oy kazandırır. 6 Mart’tan, Mimar – Sinan’a, Cumhuriyet’ten 113. caddeye kadar her yerde keşmekeşlik hakim. Yaya gezende sıkıntı çekiyor, aracına park arayan da. Poliste sıkıntı çekiyor, esnafta. Yarın araç sahiplerine cezalar gelmeye başlayınca bir çok insanın canı yanacak.
 
İşleyen düzen bozuldu, ahenk ortadan kaldırıldı, yerine düzensiz bir yapı geldi. Her geçen günde kötüye gidiyor. Ne yapılacaksa yapılmalı. Sayın Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü bir araya gelip soruna çözüm bulmalı. 
 
Özellikle Sayın Günaydın, seçimleri beklemeden çözmeli. Keşmekeşlik sadece şehir merkezi ile kalmıyor, merkezin çevresindeki mahallelere, sokaklara da yansıyor. Çarşıda aracına yer bulamayan insanlar çarşıya çıkmaz, esnaf zarar görür.
 
1 TL vermekten kaçarken 75 – 80 TL trafik cezası yiyen vatandaş zarar görür.
 
Her gün yüzlerce insanla boğuşmak zorunda kalan trafik polisi zarar görür.
 
Dakikalarda aracına park yeri arayan vatandaş zarar görür.
 
Araçların parkı yüzünden karşıdan – karşıya dahi geçemeyen vatandaş zarar görür.
 
Yani herkes zarar görür ve görüyor. Böyle bir keşmekeşliğe izin verilmemeli. Yetkililer bir an önce sorunu çözmek için adım atmalı, çözmeli. Basit bir sorun yok karşınızda. İnsanları bıktıran, ekonomik olarak zarar veren bir sorun var. Zaten şehir merkezi trafikte sıkışmıştı, şimdi kilitlendi.
 
Sayın Başkan, Sayın Günaydın; paralı otopark size oy kaybettirmez. Ücretsiz otoparktan sonra sorunu gören Ispartalı yeniden paralı otoparka sıcak bakar.
 
Bazı okurlarımız eğitim ile ilgili yazılara ara verdiğimizi söylüyor. Merak etmeyin kısa süre içinde aksaklıkları yeniden gündeme getirmeye devam edeceğiz.