Geçtiğimiz yıllarda ADD Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek'in açıklamaları ve çalışmaları ile ilgili görüşlerimi okurlarımızla paylaşmış ve bu üslubun ve Özyürek gibi düşünenlerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e zarar verdiğini yazmıştım.

Özyürek'in İl Genel Meclisi'nin aldığı bir kararla ilgili olarak Isparta Valiliğine verdiği dilekçe ve dilekçesindeki bazı cümleleri var ki söylenecek söz bulunamıyor.

Kendileri gibi düşünmeyen ve yaşamayan insanlarını tamamını "öteküeştiren", "Kendi zihniyetlerine adeta.düşman" ilan eden bir kafadan nasıl Atatürkçülük beklenir siz cevap verin.
 

Kim Atatürkçü?
Bu zihniyet bırakın Atatürkçülüğü savunmayı, bana göre zarar veriyor.
ADD Başkanı Özyürek'i dilekçesinden dolayı kınamıyorum, çünkü kınamaya bile değmez.
Eğer Özyürek gibi düşünenler Atatürkçü ise Ulu Önder'in düşüncelerini savunduklarını söyleyen bu düşüncedeki insanlarla, Atatürk'e yazık oluyor demektir. Çünkü bu insanlar bırakın insanları yanlarına almayı, Atatürk'ü anlamayı, sadece iterler.

Şunu çok iyi bilsinler: Ne Ulu Önder Atatürk " din düşmanı" idi, ne de Bediüzzaman Said - i Nursi veya din alimleri "Atatürk Düşmanı." Bu millet el ele vererek Kurtuluş Savaşını verdi. Bundan sonra toplumun her kesimi milliyetçisi, muhafazakarı, demokratı, sosyal demokratı, liberali hep birlikte asgari müşterek te Ulu Önder'in izinde ülkemizi daha ileriye götürmek için mücadelesini verecektir.   Sizler bu mücadelenin neresindesiniz merak ediyorum.

Bu toplum siyasi görüşleri farklı olma bile asla birbirine düşmeyecektir. Düşünce farklılığı bu  milletin zenginliğidir.

Sizin bu açıklamalarınız ve dilekçenizdeki yazdıklarınız için daha fazla yorum yapmaya değer bulmuyorum. Sadece size dua edebilirim. Yarın çıkıp, "dua etmekte Atatürk ilkelerine aykırı diye açıklama yaparsanız şaşırmam." Çünkü sizden bunu beklerim. Siz her zaman kendinize yakışan neyse onu yaparsınız.