Yeni sistem ile ilgili tartışmalar, tepkiler sürüyor. İş arap saçına döndü. Son olarak ilkokul olarak belirlenen Ülkü'nün ortaokula dönüştürülmesi gündemde.
 
Gelecek için Isparta eğitim için Ülkü'nün ortaokul olması doğru bir karar. Bunun nedenlerini sıralayabiliriz. O ayrı bir yazı konusu. Ama Ülkü'nün ortaokul olması gerekiyor.
 
Fakat 179 tane Ülkü'ye kayıt için bekleyen birinci sınıf öğrencisi var. Onları ne yapacağız. Atatürk, Cumhuriyet gibi ikili öğretim yapacak okullara verseniz yetmez.
 
Bana göre bu işin çözümü Ülkü'nün hem ilkokul, hem ortaokul olması. Bunun içinde Ülkü'nün yanında bulunan Kız Meslek Lisesinin taşınıp, binanın Ülkü'ye verilmesi en doğru karar olur. Böylece Ülkü'ye büyük bir bahçe, spor salonu kazandırılmış olur. Bina olursa, ülkü hem ilkokul, hem ortaokul olur. Böylece, Ülkü markası ve başarısı devam eder.
 
Peki Kız Meslek Lisesi nereye gidecek? KML'nin Çevre yolunda yeni binası var. Oraya gidebilir, sığdırılabilir. Gazi Lisesinin boş binasına götürülebilir. Veya başka bir planlama yapılabilir.
Ama çözülmesi gereken öncelikli sorun Ülkü'nün durumu. Bugün yarın karar verildi - verildi, yoksa Ülkü'ye yazık edilecek. Fikrime ve teklifime katılmayanlar olabilir. Önemli olan en doğrusunu yapmak, sorunu çözmek. Susmak ve kaçmak yerine insanlar görüşlerini ortaya koymalılar.