Isparta yıllar sonra nihayet KENT KONSEYİ'ni kuruyor. Isparta Belediyesi çalışmaları tamamladı ve ilk toplantısı bugün yapıyor. Toplantı gündeminde konsey başkanı seçimi de var. Konseyde 10 daire müdürü, 20 mahalle muhtarı, SDÜ'nün 2 temsilcisi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri var.
 
Şehrin geleceği için çok önemli bir gelişme. Ancak bazı endişelerim var. Isparta’nın geleneksel hastalığı kent konseyinde de yaşanır ve konsey siyasi çekişmelere, siyasi mücadelelere kurban olur mu?
 
İşe siyasetle, geçmişteki sorunlarla başlar, konsey başkanının seçimlerinde ve diğer gelişmelerde siyaseti ön plana çıkarırsanız kent konseyi amacından sapar ve ölü doğar.
 
Gelin, siyasete bulaşmamış, tarafsız, Isparta’da herkesin kabul edebileceği bir isim konsey başkanı olsun. Bunun için herkes taşın altına elini koysun ve gelişmelere mantıklı yaklaşsın. Sivil toplum örgütlerini iyi tespit edin, çok önemli bir kurum ölü doğmasın.
 
Bugün toplantı ve seçim var. Doğru başlayalım, yanlış yapmayalım. Isparta böyle önemli bir fırsat kaçırmasın. Yoksa vebalini kimse ödeyemez.