MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın “Isparta’ya üçüncü üniversite açılması teklifi” ni gündeme getirmiştim. Bu konuda AK Parti Isparta Millitvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel’in görüşlerini köşemizde yayınlamıştım. İlk günkü yazım üzerine teklifin sahibi MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz bir açıklama yayınladı. Korkmaz’ın açıklamasını aynen yayınlıyorum:
 
“Sayın Şakir AKSÖZ,
 
Bazı yerel internet haber sitelerine de düşen, YÖK hükümet tasarısı görüşülürken İlimize ikinci devlet üniversitesinin açılması için vermiş olduğum değişiklik önergesi hakkında yazdığınız ve şahsımı samimiyet sınavına tabi tutan (!) yazıyı dikkatle, birkaç kez okudum. 
 
Öncelikle belirtmeliyim ki, bir milletvekilinin eleştiriye açık olması gerektiğini, hem de hükümeti sıkça eleştiren bir muhalefet milletvekili olarak en iyi bilenlerdenim. Eleştiriniz kişilik haklarımı zorlayan, ağır bir eleştiri de olsa, teşekkür ederim. Bir milletvekili nasıl övgüler alırken mutlu oluyorsa eleştirilere de açık ve hoşgörülü olması gerektiğini düşünenlerdenim. Şahıs olarak bir gücenmişlikte hissetmiyorum. Ancak daha öncede olduğu gibi (örneğin Isparta-Burdur demir yolunun yeniden açılması, yerel basının sorunlarının çözümü, yatırım teşvik kanununda Isparta’nın sınıfının değiştirilmesi gibi) Isparta meselelerini gündeme getiren tek milletvekili olarak bu ağır eleştirilerin benden sonra aynı çizgide yürüyecek ve Isparta meselelerini Meclis gündemine taşıyacak siyasetçileri de olumsuz etkileyebileceğini düşünerek bir açıklama getirmek ve bundan sonra yapılacak girişimleri de cesaretlendirmek ihtiyacı hissettim.  
 
1. Her ne olursa olsun bu vekaleti üzerimde taşıdığım sürece ilimin sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam edeceğim. Çünkü benim hemşerilerime karşı sorumluluğum bunu gerektirmektedir.
 
2. Yerel basında ve sivil toplumda, diğer Isparta meselelerinde olduğu gibi bu girişimlerin yeterince desteklendiğini söylememiz maalesef güçtür. Hatta siyasi ve ekonomik bir takim kaygılarla tavırsız kalındığını hatta teklif yapan milletvekillerine karşı anlamsız bir tepki gösterildiğini üzülerek müşahede etmiş bulunuyorum. Bu girişimlere destek vermeyenler değil de, sanki teklifi yapanlar kabahatliymiş gibi bir tavır takınıldığını üzülerek izliyorum. 
 
3. Neden iktidar partisi milletvekilleri ile istişare etmediğim(!) onlarla işbirliğine gitmeden böyle bir teklif verdiğim sorgulanmaktadır.  Sizinde bir köşe yazınızda belirttiğiniz gibi, defalarca özellikle iktidar milletvekilleri olmak üzere tüm Isparta Milletvekillerine “Gelin Isparta için eteğimizdeki taşları dökelim ve bir masa etrafında buluşalım” davetim hep cevapsız, hep karşılıksız kalmıştır. Sayın ÖZEL tarafından “Nevzat KORKMAZ ile bir masaya oturmanın mümkün olmadığı” yine basın aracılığı ile duyurularak işbirliği teklifimiz geri çevrilmiştir. Bu geri çevrilişte de maalesef her türlü kabalık ve çirkinlik sergilenmiştir.  
 
4. AKP milletvekilli Sayın Özel’in uzlaşmacı olmayan bu tavrına basın ve sivil toplum seyirci kalmıştır. 
 
5. Muhalefeti dikkate almayan bu Özel(!) tavra rağmen, MHP tarafından Isparta’nın meseleleri gündeme getirilmeye devam edilmiştir.
 
6. Bir hükümet tasarısı olan YÖK tasarısı, asli komisyon olarak Sayın Isparta Milletvekili Ali Haydar ÖNER’in de üye olduğu Milli Eğitim Komisyon’nun da görüşülmüştür. Tali komisyon olarak da, Sayın S. Sadi Bilgiç’in üyesi bulunduğu Plan ve Bütçe Komisyonundan görüş istenmiştir.  Sayın Bilgiç’in başkan yardımcılığını yaptığı Plan Bütçe Komisyonu bu tasarıyı görüşme zahmetine bile girmemiş ve Milli Eğitim Komisyonuna iade etmiştir. Yani her iki komisyonda da Isparta için yapılması mümkün olan şeyler mevcut iken yapılmamıştır.
 
7. Şahsım Anayasa Komisyonu üyesidir ve buna rağmen bu tasarıyı başından beri izlemiş bulunmaktayım. İç tüzüğümüze göre komisyon üyesi olmayan Milletvekili bir değişiklik önergesi verememektedir. Bu yüzden Milli Eğitim ve Plan Bütçe komisyonlarda önerge verme imkânım yoktur.
 
8. Sayın Recep Özel’in, AKP Grup başkan vekili ile yan yana olduğu bir oturumda MHP, başta
şahsım olmak üzere, 7-8 Milletvekili ile Isparta’ya ikinci bir üniversite açılması önerisi vermiştir. Bu öneri başkanlık divanınca çoğaltılarak tüm gruplara en az iki saat önceden dağıtılmıştır. Yani Özel’in bu öneriden son dakikada haberi olduğu sözü doğru değildir. 
 
9. Sayın Özel’in kendi grupları ile konuşarak bu öneriye destek vermesi ve komisyonda çoğunluğu tesis ettirmesi için yeterli zamanı ve imkanı olmasına rağmen bunu yapmamıştır. Aslında reddedilen Isparta menfaatleri olmuştur.
 
10. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, hatta Sayın Özel’in uzlaşmaz tutumuna rağmen Isparta için TBMM’de tek kişi kalsam da çalışmaya; kanun teklifleri ve önergeler vermeye devam edeceğim.
 
11. Sayın Özel’in bu tavrını eleştirmek yerine, Isparta için (eksik yada fazla) bir şeyler yapma gayretinde olan insanların eleştirilmesini de kamuoyunun takdir ve insafına bırakıyorum. 
 
Başarı dileklerimle birlikte saygılarımı sunarım.”