Isparta'da kuruyemiş dükkanı işleten Rahime Şahintürk, bayram alışverişlerinde beklenen yoğunluğun tam olarak yaşanmadığını belirterek, sebebini anlattı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala birçok vatandaş alışverişlere başladı. Fakat Isparta esnafı beklenen yoğunluğun henüz artmadığını söyledi. Ramazan Bayramı'na göre Kurban Bayramı'nın daha sakin geçtiğini söyleyen Şahintürk; "Kuruyemiş satışları genelde Ramazan Bayramı'nda çok fazla yoğunluk oluşur. Kurban Bayramı'nda ise vatandaşlar bütçelerini kurbanlıklara ayırmaya çalıştığı için bu bayramda son günlerde yoğunluk artmaya başlıyor. Şuan kuruyemişlere vatandaşların talebi yavaş yavaş artacaktır. Kuruyemişlerde en çok tercih edilen leblebi 50 liradan 80 liraya kadar, fıstıklar 85 liradan 110 liraya kadar, çekirdekler ise 49 liradan başlayıp 70 liraya kadar satılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bucak'ta Evde Yangın Tüpü Patladı! Yükselen Alevler Korkuttu Bucak'ta Evde Yangın Tüpü Patladı! Yükselen Alevler Korkuttu

KURUYEMİŞLERİN GEÇEN YILA GÖRE  FİYAT FARKI
Isparta’da talebin az olmasının bir diğer sebebi de,  kuruyemişlerin geçen yıl ve bu yıl arasındaki fiyat değişimi oldu. Kuruyemişin geçen yılara göre fiyatları ise  Tuzlu fıstık 30 lira ile 65 lira arasında Ceviz içi 80 lira ile 200 lira, Antep fıstığı 69 lira ile 300 lira, Çekirdek 20 lira ile 45 lira Türk kahvesi 80 lira ile 190 lirai Badem 120 lira ile 220 lira arasında iken bu yıl biraz daha arttığı görüldü.