Yalvaç’ta Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan 274 öğrenci akşam yemeğinden sonra aniden rahatsızlanarak ambulanslarla ve kendi imkanlarıyla hastanelerde tedavi altına alındı. Öğrenciler acil servislerde ve koridorlarda tedavi altına alınırken, ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesi şüphesi üzerinde duruluyor.

Öğrencilerin tedavileri devam ederken, KYK’da akşam menüsünde ise düğün çorbası, kuru fasulye, pilav ve tatlı olarak traliçe olduğu öğrenildi.

Ayhan Özer Vefat Etti Ayhan Özer Vefat Etti

Yalvaç’a giderek hastanedeki öğrenciler hakkında bilgi alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Yılmaz Çatal ise yaptığı açıklamada, “Yalvaç Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerimiz akşam yemeği sonrası bulantı, kusma ve ateş şikayetleri ile Devlet Hastanesine başvurmuşlardır.

Gıda zehirlenmesi süphesi ile girişleri alınan 274 öğrencimizden 269’u saat 05:00 itibariyle taburcu edilmiştir. Kalan 5 kız öğrencimiz ve 6 yaşında olan bir personel çocuğumuzun tedavisi devam etmekte olup, genel durumları iyidir. Öğrencilerimize büyük geçmiş olsun” dedi.

Haber Merkezi