29 Haziran 2021 tarihinde il başkanlığına atanan MHP il Başkanı Hasan Basri Sönmez görevinden istifa ederek Milletvekili aday adayı oldu.

MHP il teşkilatında bugün yapılan basın toplantısında duygulu anlar yaşandı. İl başkanı ve ilçe başkanının gözleri doldu. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan İl Başkanı Sönmez şunları söyledi. ‘Bu görevde kaldığım süre içerisinde insanı ve siyasi görevlerimizi yerine getirdik. Bu başarılarımızda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Isparta’ya hizmet aşkımız devam edecek. Bu vesile ile 2023 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak üzere Genel başkanımızın bilgisi dahilinde il başkanlığından ayrılıyorum. Yönetim kurulu kararı ile bu göreve Önder topçu arkadaşımız getirilmiştir. Bundan sonra il başkanımızın emrindeyim ve kendilerine başarılar diliyorum. Bu arada geçmiş dönem il başkanımız Nail başkanımıza da bir kez daha acil şifalar dileyerek sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan çiçeği burnunda yeni il başkanı Önder Topçu da konuşmasında şunları söyledi. “Öncelikle Hasan Basri başkanımıza çıktığı bu kutlu yolda başarılar dilerim. Onu tanımaktan onunla çalışmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bizlere teslim ettiği sancağı en iyi şekilde taşıyacağımızdan kuşkunuz olmasın. 2023 seçimleri hem Isparta hem de ülkemiz için önem arz etmektedir. İnşallah bu dönem mecliste bizleri temsil edecek bir kardeşimiz olacaktır. Bu vesile ile kendisine başarılar diler, hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Isparta'da Bugün Açık Olan Nöbetçi Eczaneler Isparta'da Bugün Açık Olan Nöbetçi Eczaneler

Daha sonra İl Başkanı Önder Topçu, bu güne kadar verdiği hizmetlerden dolayı il Başkanlığını bırakan Hasan Basri Sönmez’e plaket takdim etti. MHP merkez ilçe başkanı Osman Gülay’da il Milletvekili adayı Basri Sönmez’e çiçek takdim ederken cümlelerini tamamlayamadı ve duygu dolu n yaşandı. Her iki başkanında gözleri doldu.

İlçe ve belde belediye başkanları, Merkez ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve kalabalık partililerin katıldığı basın toplantısı adeta gövde gösterisine dönüştü. Milletvekili aday adayı olan Basri Sönmez toplantıya katılanların tebriklerini tek tek kabul ederek kucaklaştı.