Isparta Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilerin akademik başarı ve motivasyonlarının artırılması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve öğrenci velilerinin eğitim ihtiyaçlarının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi için gerekli eğitimlerin ve farkındalık çalışmalarının yapılması amacıyla iş birliği protokolü imzalanmıştı. Protokol kapsamında Isparta Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerden biri de Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından ‘Başarıya Gülümse, Başarı ve Motivasyon’ semineri oldu.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde 12’inci sınıf öğrencileriyle buluşan Sıtkı Aslanhan, öğrencilere hedeflerine ulaşmaları için yapmaları gerekenlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Seminere öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfü Büyükses de katıldı.

Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, gençlerin en büyük probleminin hedefsizlik olduğunu belirterek, öğrencilere hedef koymaları yönünde tavsiyede bulundu. Aslanhan, “Bir dönem Isparta’da çalışırken 40 öğrenci ile bir çalışma yapmıştık. 33’ü Türkiye’de ilk bine girmişti, o sene bir öğrencimiz de Türkiye 2’incisi olmuştu. Çok zeki, çok başarılı öğrencilerdi. Onlarla çalışma yaparken sene başında ‘arkadaşlar biz bir yolculuğa çıkıyoruz ve bu yolcuğun sonunda bir yerlere varacağız. Ama yolun başında nereye varmak istediğimizi baştan tespit edemezsek alın teri, gözyaşı dökmemize, emek harcamamıza rağmen geldiğimiz yer gelmek istediğimiz yer olmayabilir. Bu iş çok çalışmakla olmuyor’ dedim. ‘Ne yapacağız diye’ sordular. Önce hedef belirlememiz gerekir. Yoksa işimiz Temel’in işine döner. Temel eline bir ok alıyor atıyormuş, ok saplandıktan sonra etrafını çiziyormuş. Hepiniz bir üniversiteye gideceksiniz ama gittiğin üniversite gitmek istediğin üniversite mi, okumak istediğin bölüm istediğin bölüm mü? Bütün mesele bu.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (29 Nisan pazartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (29 Nisan pazartesi)

Öğrencilerle ilk bine girme hedefi koymuştuk. 33’ü ilk bine girdi, birisi de Türkiye 2’incisi oldu. Dünyada başarılı olanlar için 2 madde var. Bir inanmak, ikincisi hedefe ulaşmak için dökmeniz gereken gözyaşını dökmek ve bedelini ödemek. Gençler bir hayaliniz var. Ama üniversite ama gökkubbenin ötesinde hoş bir seda bırakacak vatanınıza, milletinize, insanlığa faydalı olacak büyük bir hayaliniz var. Ama öyle bir hayal ki üzerinize buldozerler geliyor, öyle demir yığınlarından olmayabilir, size inanmayan olabilir ama siz o hayalinize öyle bir inanıyorsunuz ki artık iş sizde” şeklinde konuştu.

Seminerin ardından açıklamalarda bulunan Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, kendisi için özel bir yerde olduğunu ifade ederek, üniversite eğitimini Isparta’da aldığını dile getirdi. Isparta Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla öğrencilerle buluştuğunu kaydeden Aslanhan, üniversiteye hazırlanan gençlerin gönül dünyasına hitap eden, moral ve motivasyonlarına katkı sağlayacak bir program yaptıklarını söyledi. Aslanhan, “Dolu dolu 1,5 saatlik bir program oldu. Ben inanıyorum ki buradan çıkarken öğrencilerimiz hedeflerini tekrar güncelleyecekler. Daha büyük hedefler belirleyecekler ve yıllar sonra bugünü unutmayacaklar. Bizim asıl yapmamız gereken çalışmalar bunlar. Hem Isparta’nın hem de ülkemizin gençlik potansiyeli yüksek. Bu gençlerimize ulaşmamız ve onların ne kadar kıymetli, değerli olduklarını onlara hissettirmemiz, onların elinden tutarak onlara göstereceğimiz büyük ufuklara yürüme noktasında destek olmamızla beraber yeni çağ, yeni yüzyıl Türkiye dediğimiz süreç çok daha hızlı gerçekleşecek. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e bizi gençlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürü Erhan hocama da teşekkür ediyorum. Eğitim kalitesi her zaman yüksek olan Isparta’nın genç kardeşlerime misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol çerçevesinde öğrencilerin sınavlarda başarıya ulaşmaları, motivasyonlarının sağlanabilmesi amacıyla Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan’ın çok verimli bir seminer verdiğini söyledi. Gözgün, “Ben kazanacağım diyen bir gençlik olacağınıza inanıyorum. Belediye Başkanımızın selamlarını iletiyor, sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Seminerin sonunda Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Belediye Bülten