Bu durum, haksız rekabet ve enflasyonla mücadele çerçevesinde çalışmalar yapan Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Geçtiğimiz ay artışı sonlandırılan otomobil fiyatları bu ay düşüşe geçti ve araba almayı düşünen vatandaşları sevindirdi. Ancak uzmanlar, fiyatların yeni yılda tekrar yükselmesini bekliyor.

Eskişehir'deki bir oto galerici, fiyatların balon gibi şişmiş olduğunu belirterek, "Şu anda fiyatlar 100-150 bin TL kadar düştü. Araba almak isteyenler için tam bir fırsat dönemi. Yılbaşından sonra fiyatların tekrar artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı

Diğer bir galerici ise otomobil fiyatlarının yaklaşık bir aydır düşüş yaşadığını ancak bu durumun geçici olduğunu söyledi. "Yılbaşından sonra fiyatlar tekrar yükselecektir" diyen galerici, Ticaret Bakanlığı'nın otomobil piyasasını düzenlemesi sayesinde artık bayilerde sıfır araçların daha fazla bulunduğunu ve ekstra ücret ödemeye gerek olmadığını belirtti.

Otomobil fiyatlarındaki dalgalanma, araç almayı düşünen vatandaşlar için fırsatlar sunarken, uzmanlar yeni yılın ardından fiyatların tekrar yükselmesini bekliyor. Bu nedenle, araç almayı düşünenler için bu dönemi iyi değerlendirmek önemli olabilir