Son günlerde kamuoyunda sıkca konuşulan ve biz gazetecilerinde gündeminden düşmeyen Belediye Başkan aday adayları ile ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi. Milletvekili Özel Kanal 3’de nasıl bir Başkan adayı olacağını açıkladı. Özel’in internet sitesine düşen açıklamasını önce şöyle bir hatırlayalım ve daha sonra Sayın Vekilin bu açıklamasından nasıl bir sonuç çıkarttığımızı yorumlamaya çalışalım.

“Kanal 3 televizyonunda canlı yayın konuğu olan AK Parti Milletvekili Recep Özel'e ilginç bir soru yöneltildi. Yerel seçimlerde Ak Parti teşkilatının Belediye Başkan Adayının profili nasıl olacak sorusuna Milletvekili Özel şu cevabı verdi. Teşkilatta yetişmiş, Isparta'yı yakından tanımalı, düzgün, Isparta'da yaşayan,  Isparta'nın sorunlarını yakından takip eden, halkımızında takdir ettiği, vizyon sahibi olan, düzgün ve dürüst bir arkadaşımız aday olacaktır. Asla iİthal aday olmayacak. Isparta'da yetişmiş büyümüş olacak.”

Bu açıklamadan ilk önce şu iki hususun altını çizelim. Birincisi kesinlikle Ispartalı da olsa ithal aday olmayacak (Geçmişte Hasan Balaman örneği gibi) ikincisi ise Isparta’da yaşayan, ilin sorunlarını bilen, sempatik, teşkilatın içerisinde olan yada teşkilatta yetişmiş, halkın takdir ettiği, vizyon sahibi birisi....

Evet Sayın Vekilin ve teşkilatın nasıl bir belediye başkan adayı aradığı  ortada, bu kriterlere uyanlar aday olacak, bu kriterlere uymayanlar ise aday gösterilmeyecek.

            Geçmişin yanlışlıklarını bu dönem yapmama noktasında kararlı olan AK Parti Millevtekilleri ve teşkilatları bana ve kamuoyuna göre doğru bir tespitte bulunmuşlar, doğrusu aklın yolunun bir olduğunu hepimiz biliyoruz.

Isparta’ya ıspartalılardan başka kimse gerçek anlamda sahip çıkmaz. Bize; ‘Biz ağlarken ağlayacak, biz gülerken gülecek, bizim soframızı paylaşacak, bizim düğünümüzde, cenazemizde bizimle birlikte olacak. Isparta’nın kaç mahallesi olduğunu, hangi mahalleden hangi derenin aktığını bilecek. Futbolu sevecek, Hz. Ömer adaleti ile çalışacak, fakir ve fukarayı gözetleyecek, yandaşlarına ve partisine peşkeş çekmeyecek, dürüst, Allah rızası için çalışacak bir belediye başkanı şart” Bu kriterlerdeki bir belediye başkanının seçimi kazanması kesindir.

Sayın Vekilin televizyonda yaptığı bu tarif ve açıklamadan sonra bazılarının umutları tükenmiş, bazıları hayal kırıklığı yaşamış olabilir, ama zamanlama ve içerik olarak Sayın Vekilin böyle bir açıklama yapması yerinde ve isabetli olmuştur.

En azından bugünlerde bu konu ile ilgili spekülasyonlar ve tahminler bitmiştir. Taki önümüzdeki yıl yapılması muhtemel seçimler öncesine kadar Belediye Başkan Aday isimleri ve dedikoduları rafa kaldırılmıştır.

            Bu arada küçük bir hatırlatma yaparak yazıma son vermek istiyorum.

            Bu köşeden yazdığım konular ve yaptığım yorumlar tamamen şahsi görüşlerimi içermektedir. Kimsenin telkininde, etkisinde kalmadığımı, hiçbir zaman sipariş haber ve yorum yapmadığımı herkes bilir. Bu köşeden yazdığım konulara cevap vermek isteyenlerde bir başka gazete ve gazeteci arkadaşa ulaşmadan direk benimle irtibata geçip benimle istişare edebilir.

            Kimsenin adamı olmadığım gibi, kimseye ne yakınım ne de uzağım. Benim sevdam Isparta’dır. 25 yıllık bir gazeteci olarak bugüne kadar onlarca Vali, onlarca Belediye Başkanı, Rektör, Emniyet Müdürü ve siyasetçi ile çalıştım. O koltuklara oturup Isparta’ya hizmet edenlerin birçoğu bugün burada değiller, oysa ben buradayım ve bundan sonra da burada olmaya devam edeceğim.

Saygılarımla....