Şakir Aksöz, Antalya Mimarlar Odası Başkanı Aydın'ı eleştirdi ve "Neyin nereye yapacağını sadece siz mi bilirsiniz?" diye sordu
 
Şakir Aksöz'ün Çözüm Gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle:
 
"Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli ile Bölge Hastanesinin inşaatını çeşitli nedenlerde Antalya Mimarlar Odası mahkemeye verdi ve yürütmeyi durdurma istedi. Mahkemede bazı imar eksikliklerinin düzeltilmesini istedi. Belediye Meclisi otel ile ilgili değişiklikleri yaptı. Hastanenin de Ocak ayı belediye meclisine gelmesi bekleniyor.
 
Isparta için önemli iki yatırımı mahkemeye götüren Antalya Mimarlar Odasını Vali Memduh Oğuz Basın Kulübü’nde bana göre haklı olarak eleştirmişti. Antalya Mimarlar Odası başkanı Osman Aydın, Oğuz’a cevap vermiş demiş ki:”Isparta’da hukuğa, bilime ve tekniğe uygun otel yeri bulunabilir. 5 yıldızlı değil, 10 yıldızlı bile otel yapılabilir. Önemli olan yerdir.
 
Doğru yere yapılacak yatırımlara destek oluruz. Hastaneye gelince, Vali açıklama yaparsa seviniriz. Oraya özel bir hastane mi yapılacak, yoksa Isparta halkının yararlanabileceği bir kamu hastanesi mi yapılacak? Bir kamu hastanesi için hem alışveriş merkezi hem de otele nasıl ihtiyaç oluyor, bunu açıklasın. Hukukun ‘dur’ dediği yerde Vali ‘dur’ diyor. Bunu diyerek hukuku mu engellemeye çalışıyor, sorgulamak gerekir.”
 
İyi de Sayın Aydın, bu işleri en iyi siz mi biliyorsunuz? Nerenin daha uygun olduğunu herkes size sorsun öyle yatırıma başlasın o zaman.
 
Kendiniz Vali beyi hukuku engellemekle suçluyorsunuz ama kendiniz bunu yapıyorsunuz. Madem mahkemeye verdiniz, mahkemenin kararını bekleyin ve saygı duyun.
 
Ne hikmetse bugüne kadar aklınıza gelmeyen Isparta otel ve hastane yatırımı ile birlikte birden aklınıza geldi. İçinde yaşadığınız şehre bir baksanız daha faydalı olacaksınız ama siz Isparta ile ilgilenmeyi tercih ettiniz.
 
“Hukuğa, bilime ve tekniğe uygun otel yeri bulunabilir.” O halde siz söyleyin. Buna kararı siz mi veriyorsunuz? Nerenin neye uygun olduğunu siz mi biliyorsunuz?
 
Adam özel şirketten arsasını alıyor, parası ile yatırım yapıyor bunu mahkemeye taşıyorsunuz. Mahkeme imar ile ilgili eksikleri tespit ediyor, meclis düzeltiyor, hala yanlış diyorsunuz. Böyle bir yatırımın kime ne zararı var?
 
Bölge Hastanesi konusuna gelince. Sağlık Bakanlığı Türkiye’nin dört bir yanında kamu  - özel ortaklığı ile hastane yapıyor. Hastanenin kamu hastanesi olduğunu sizde bizde biliyoruz.
 
Hastane içinde otel ve alış –veriş merkezi yok. Sadece ihtiyaç duyulan alanlar için işyerleri var; Eczane, çiçekçi, market gibi. Ayrıca, kamu veya özel olması sizi ne ilgilendirir? Sizin göreviniz, hastaneleri ve yatırımları kimin yaptığını takip etmek mi? Vali bey hukuka saygılı olduklarını ve güvendiklerini söylerken, siz kendinizi hukuk yerine koymuyor musunuz?
 
Açıklamanızda; “doğru yerlere yapılacak yatırımlara destek oluruz” demişsiniz. Sizden destek istemiyoruz; “Gölge etmeyin başka ihsan istemez.”
 
Ayrıca, Isparta’daki bütün müteahhit ve yatırımcılar da, yatırıma başlamadan “yerinin uygun ve iyi olup - olmadığı hususunda Sayın Aydın’a başvursunlar. Osman bey uygun görürse yatırıma başlasınlar.”
 
Sayın Aydın, her iki yatırımda yolsuzluk yok, ahlaksızlık yok, hırsızlık yok, rant yok, şehre zarar verme yok. Birinde adam gelmiş, parası ile yatırım yapıyor, istihdam sağlayacak, Isparta’ya hizmet edecek.
 
Diğerinde de Isparta’ya bölge hastanesi yapılacak.
 
Sizce iyi ve uygun yer kriteri nedir? Açıklar mısınız.
 
Sizin için yasal yollarla şehirlerin gelişmesi önemli değil midir?
 
Uzatmak mümkün ama, gerek yok. Bir Ispartalı olarak size sesleniyorum: Yatırımlarımıza engel olmayın, başka bir şey istemiyoruz."