Ş.Karaağaçlı hemşehrilerimin biraraya gelerek kurdukları 1 El Tarım, hayvancılık şirketinin haberini önceki gün gazetemizde geniş olarak vermiştik.

Yaklaşık 4 trilyon liraya malolan yatım, beraberinde yeni bir yatırımı daha getirdi. Günlük 16 ton hayvan dışkısından biyogaz enerji elde ederek işletmenin elektirik, sıçak su ve ısınma giderlerini karşılayacak olan şirket, 700 bin liraya molalacak bu yatırımın 400 bin lirasını öz sermaye, 300 bin lirasını ise Baka desteği ile yapacak. Yatırımın tamamlanmasından sonra yılda 100 bin lira tasarrufla yatırım maliyetini 4 yılda geri alacaklar.

Bundan 10 yıl önce, Ş.Karaağaç ilçemizde 11 tane işadamı ve esnaf biraraya gelip 4-5 trilyon liralık yatırım yapacak deseler kimse inanmazdı. Bugün gelinen nokta aslında hiçte küçümsenecek nokta değil. Ş.karaağaçın geleceğini şimdiden inşaa etmeye çalışan bu yatırımcıların önüne hiçbir engel koymadan, aksine daha fazla destek olarak ilçenin makus talihini yenmek mümkün. Ş.Karaağaç merkez, kasabalar ve köyleri sürekli göç verir durumda, çünkü, gençlerin çalışabileceği iş sahaları yok, oysa bugün 1 El Tarım, Hayvancılık şirketi gibi yatırımlarını kendi bölgesine yapan, yatırımcı ruhunu yeniden alevlendiren, geleceği iyi görebilen işadamlarının sayesinde hem üretim, hemde istihdam sağlanabilecek. Böylece, sürekli göç veren ve en büyük sorunu işsizlik olan ilçenin kaderide değişmiş olacak.

Bu arada günlük  50-60 ton süt üretiminin gerçekleştiği Ş.karaağaç ilçemizde son yatırımlar ve devletin hayvancılığa verdiği destek ile günlük süt üretimi Yalvaçla birlikte 300 tona ulaşacak.

Bu rakamla birlikte Burdura ciddi rakip olacağımız gibi, Enka gibi büyük yatırımcı kuruluşlarında dikkatini çekmeyi başarmıştır. 

Konya’daki Enka süt kuruluşunun Ş.Karaağaça süt ve meyvesuyu fabrikası yapmak için kolları sıvadığını biliyorum. Özellikle bu yatırımcı kuruluşu ilçeye davet eden, ikna eden ve onlara yol gösteren 1El Tarım Hayvancılık şirketinin çok değerli ortaklarına teşekkür etmek gerek. Hem yatırım yapıp hemde yatırımcıyı ilçeye kazandıran bu arkadaşları yürekten kutluyorum.

Ş.Karaağaç ilçemizdeki bu ekonomik gelişim ve değişime paralel olarak belediye hizmetlerinin aksadığını gözardı edemeyiz. Yıllardır borç batağından kurtulamayan İlçe belediyesi iller bankası ödeneği ve öz gelirleri ile ancak borçlarını ödeyebiliyor. Çoğu zaman personelin maaşını ödemekte zorluk çeken belediye buna rağmen belediyenin rütun işlerini yürütmeye çalışıyor.

Belediye alt yapı hizmetlerini süratle yerine getirir, en önemlisi çevre düzenlemesi, asfalt, kaldırım gibi göze hitap eden ve estetik kazandıran hizmetleri yaparsa, özelliktle dışardan gelen yabancıların olumlu tepkisini çeker.

100 yataklı hastane Mart-Nisan gibi hizmete girecek. Yeni hastane bile ilçenin görünümünü değiştirdi. İkinci bir yüksek okul ve yeni bölümlerin açılması ile eğitim şehri olma yolunda önemli adımların atılacağı ilçede, tarım hayvancılık, eğitim ve sağlıkta ciddi bir devrim yapılmış olacak.

Sözün Özü:

Eksikleri ve fazlası ile Ş.karaağaç ilçemiz çoğrafi yapısı itibariyle gelişmeye müsait bir ilçe. Sürekli göç veren ilçenin göç alır noktaya getirilmesi için herşey müsait. Yeterki yatırımcı ruhu olan işadamlarının önüne engel koymayalım. Yeterki yıllardır gelenek haline gelen siyasi çekişmelerden uzak duralım. Ş.Karaağaç ilçemizdeki bu değişim ve gelişim, siyasi anlamdada olmalı, yıllardır elini ve eteğini ilçenin üzerinden çekmeyenler yeni dönemde artık elini eteğini çekmelidirler. 

 

Saygılarımla....