Süleyman Demirel Üniversitesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı enstitülerine ilişkin başvuru takvimi ve kontenjanları açıklandı. 

GSE’de 7 Anabilim Dalına 60 Lisansüstü Kontenjan

Güzel Sanatlar Enstitüsü, müzik, grafik tasarım, resim, sahne sanatları gibi 7 anabilim dalında eğitim almak isteyen öğrencilerine alanında uzman akademisyenler eşliğinde eğitim imkanı sağlıyor. 

FBE’de 24 Anabilim Dalına 500’e Yakın Kontenjan 

Bilgisayar mühendisliğinden biyomühendisliğe, çevre mühendisliğinden elektrik elektronik mühendisliğine 24 anabilim dalında lisansüstü eğitim veren Fen Bilimleri Enstitüsü, bu yıl 500’e yakın öğrenci alımı yapacak.

SBE’de 29 Anabilim Dalına 218 Kontenjan 

Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık alanında uzmanlaşmak isteyen bilim insanlarına tıbbi biyoloji, hemşirelik, fizyoloji, temel eczacılık bilimleri gibi 29 anabilim dalında eğitim veriyor. Enstitü bu yıl, 218 öğrenci alacak. 

Eğitim Bilimleri Enstitüsünde 5 Anabilim Dalına 177 Kontenjan 

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitiminden Yabancı Diller Eğitimine, Türkçe ve Sosyal Bilimleri Eğitiminden Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimine 5 anabilim dalında eğitim veren Eğitim Bilimleri Enstitüsü bu yıl 177 öğrenci alımı yapacak. 

Sosyal Bilimler Enstitüsünde 28 Anabilim Dalına 1365 Kontenjan 

TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor

Arkeoloji, ekonometri, felsefe, gazetecilik, finans ve bankacılık gibi 28 alanda lisansüstü eğitim imkanı sunan Sosyal Bilimler Enstitüsü bu yıl bin 365 öğrenci ile buluşmayı hedefliyor.