Bu yazı tamamen duygusal ve lokal milliyetçilik üzerine yazılan bir yazıdır. AK Parti İl Başkanlığına Osman Zabun’un getirilmesi ile birlikte çok sevdiğimiz bir abimin beni arayıp nükte olarak:”Nedir bu karaağaçlılardan çektiğimiz?” demesi, ardından da:”Bende nüfus kütüğümü Ş. Karaağaç’a aldıracağım” ile devam etmesi üzerine yazmayı düşündüm.
 
Abi olarak gördüğüm insan aynen şunları söyledi:”Milletvekili Süreyya bey karaağaçlı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun karaağaçlıydı aynı zamanda AK Parti’nin il başkanı oldu, MHP İl Başkanı İsa Yalçın karaağaçlı, Ş. Karaağaç Kaymakamı Özel İdare Genel Sekreteri oldu. Kaymakam bey karaağacın damadı. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Bey karaağacın damadı, sen zaten karaağaçlısın.
 
Bunlar ilk etapta aklıma gelenler. Siyaset ve idare karaağaçlılarla doldu arkadaş” dedi.
 
Aslında hoşuma gitmedi değil. Siyasetin nabzı Ş. Karaağaç üzerinden atması bana gurur verir.
 
Bende “Abi Isparta’nın başkenti Ş. Karaağaç” dedim. Ş. Karaağaç her zaman siyasette ön planla olmuştur, olmaya devam edecektir. 
 
Yukarıda yazdıklarımız bir anlık nefsimizi ön plana çıkarmaktan öteye geçmez, Önemli olan Isparta’ya ve ilçemize hizmettir. Yukarıda isimleri yazılan ve yazılmayan bütün isimler Isparta’ya ve Ş. Karaağaç’a en iyi hizmeti yapmak için çalışıyorlar. Bundan kimsenin şüphesi olamaz.
 
Bir gerçek var ki Ş. Karaağaç gerçekten son dönemlerde siyasette söz sahibi ve ön planda. Bir Ş. Karaağaçlı olarak memnuniyet duyuyorum. Hep söylüyorum:”Topraklar kutsal” diye.
 
Şaka bir tarafa önemli olan Isparta için hayırlı olması. Osman Zabun kardeşimin il başkanlığının Isparta siyasetine heyecan getireceğine inanıyorum.