Isparta’ya ikinci üniversite açılması teklifini veren MHP Milletvekili Korkmaz’a teşekkür ediyorum ama bu teklifin öncesi ile ilgili bazı cevap bulması gereken sorular var?
 
Bu yazı siyasi bir yazı değil. Bizim için siyaset hizmet ile ölçülür ve siyaset hizmet için bir araçtır. Hiç kimse de alınmasın, darılmasın.
 
Konumuz MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın TBMM’ye Isparta’ya ikinci üniversite kurulmasına yönelik verdiği teklif ve kabul edilmemesi.
 
Sayın Korkmaz, bu konuda basın açıklaması yaptı ve teklifinin AK Parti Milletvekillerinin komisyon sıralarına oturmadığı ve destek vermediği için kabul görmediğini söyledi. Bu yönde iktidar partisi milletvekillerine eleştiri getirdi.
 
Öncelikle bu teklifi için teşekkür ediyorum. Benim üzerinde durmak istediğim konu siyasi partiler veya milletvekilleri değil. Kimsenin avukatı veya karşıtı değilim. Güncel ve önemli bir konu olduğu için gündeme getiriyorum. A partisi veya B partisi fark etmez. Peşin söyleyelim ki kimse bizi siyasi bir taraf olarak algılamasın veya göstermesin.  
 
Korkmaz’ın verdiği önerge ciddi bir önerge. Eğer Sayın Korkmaz, bu önerge öncesinde AK Parti Isparta Milletvekilleri ile görüştü, onlarla konuyu paylaştı ve ortak hareket etme fikrini gündeme getirdiyse; buna rağmen AK Parti Milletvekilleri bu teklife karşı çıktılar veya sözlerini yerine getirmedilerse MHP Milletvekilimiz sonuna kadar haklı.
 
Eleştirileri az bile. Ispartalıya bu konu daha fazla anlatılmalı ve iktidar partisi milletvekillerine en sert tepki gösterilemeli.
 
Ama eğer, böyle ciddi bir konuda iktidar partisi milletvekilleri ile önceden görüşmedi, o anda teklifi yazıp TBMM’ye verdi, sonra da “AK Parti Milletvekilleri Isparta’ya ikinci üniversiteye destek vermedi” eleştirisini yapıyorsa burada eleştirilmesi gereken, daha da önemlisi siyasi ve hizmet samimiyeti tartışılması gereken Sayın Korkmaz değil midir?
 
Böyle ciddi konular, önceden planlanıp, yol haritası çizilip ona göre yapılır. İktidar Partisi Milletvekilleri ile görüşmeden de meclisten geçmeyeceğini en iyi Sayın Korkmaz bilir.
 
Olayın iç yüzünü bilmiyorum. Burada bir yanlışlık var. Cevap bulması gereken soruları tekrar edelim:
 
1 – Korkmaz, Isparta’ya ikinci üniversite açılması teklifi konusunda iktidar partisinin Isparta milletvekilleri ile görüştü mü?
 
2- Görüştü ise sonuç ne çıktı?
 
3 – AK Parti Isparta Milletvekilleri kendisini teklifi destekleme sözü verdi mi?
 
4 – Görüşmedi ise teklifi kabul görmeyeceğini bile bile neden verdi? 
 
Bu soruların cevabını Isparta’nın 3 milletvekili verecek. 
 
Eğer görüşüldü ise, iktidar partisi milletvekillerinin haberi varsa Ispartalıya açıklayacaklar.
 
Yok görüşülmeden verilen bir teklif ise, iktidar partisinin haberi olmadan gündeme gelen bir konu ise Sayın Korkmaz Isparta halkı ile bunu paylaşmalı, izah etmeli.
 
Habersiz verilen bir teklif, sonra da siyasi bir malzeme konusu yapılıyorsa bunun adı SAMİMİYETSİLİK ve Isparta’daki seçmenleri yanlış bilgilendirmedir.
 
Gündeme getirilen konu Isparta için çok önemli. Böyle bir konuda hizmet ile samimiyeti birlikte algılamamız ve ortaya koymamız gerekiyor.
 
Gelişmenin muhatabı, gündeme getiren Sayın Korkmaz, herhalde bu soruların cevabını verir.
Buradaki ana soru şu:”İktidar partisi milletvekillerinin bilgisi dahilinde, haberleri olduğu halde verilen bir önergemi değil mi?” AK Parti Milletvekillerinin önergeden önceden haberi var mıydı? Yoksa okunurken mi haberdar oldular, ya da haberleri yok mu? 
 
Değilse, bunun izahını Korkmaz, bilgi dahilinde ise AK Parti Milletvekilleri yapacak.
 
İşte size siyasi bir SAMİMİYET testi. Ispartalı da bu sayede görecek kimin SAMİMİ olup – olmadığını.
Hiç kimsenin hizmet etme noktasında kimseden şüphesi yok ama galiba samimiyet noktasında şüpheler oluşabilir.