Yaklaşık iki aydır Ispartaspor kulübün içerisindeyim. Kime ne kadar borcu var, kimden ne kadar maddi destek geliyor, Futbolcular ne yiyor ne içiyor, hangi yöneticiler takımla ilgileniyor, kimler Ispartasporun geleceğini düşünüyor her konuda bilgi sahibi oldum, tarihinin en kötü sezonunu yaşayan ve ligin dibine demir atan Ispartasporda bundan önce yapılan kongrede takıma kimsenin sahip çıkmaması üzerine, İstanbuldaki tanıdıklarımı devreye soktum.

Mustafa Kaya'nın aracılığı ile İşadamı Hasan Köstüklü'ye ulaştık. Sayın valimiz ve değerli eşleri ile birlikte İstanbulda işadamı Köstüklü ve kardeşininde katıldığı toplantıda Ispartaspor klübünü masaya yatırdık.

Aynı gün eski başkanlardan Atakan Yazgan'ın da görüş ve desteğini almak için Yazgan'ın işyerine gittik, bu süre zarfında Ispartayı ben, İstanbulu da Mustafa Kaya organize etti.

Bu arada Ispartaspor yöneticileri de İstanbulda işadamı Hasan Köstüklü, Atakan Yazgan ve Mustafa Kaya ile biraraya geldiler. Görüşmelerde lisansa engel borçlar için alacaklılar ile görüşülecek, temliklerin kalkması sağlanacak gibi koönularda fikir birliğine vardıklarını kamuoyuna açıkladılar..

Daha sonraki süreçte alacaklılar % 50 alacaklarından fera¬gat ederken, temlik koyanlar temliği kaldırmayacaklarını açıkladılar. Bugüne kadarki bu süreci kamuoyu biliyor, bunları yeniden gündeme gtirmek ve detaylandırmak kimseye birşey kazandırmaz, bence yeni çözümler bulmalı, klübün önünü açacak yeni formüller ile Ispartasporun kümede kalması sağlanmalı, bir diğer ifade ile, borçlar birkaç yıla yayılarak uzun vadede klübün borçları ödenmeli ve hedefleri belirlenmeli.

Şimdi yeni bir önerim daha olacak, lisansa engel borçlan 6 ay daha ertelememiz halinde devre arasında transfer yapabiliriz ve böylece takımın ligde kalmasını sağlayabiliriz.

Ispartaspordan alacağı olan ve futbol federasyonuna başvuran futbolcu ve teknik kadronun klüp amatör kümeye düşerse bir kuruş alma şansları yok, en azından onlarda alacaklarını öteleyerek alma şansını yakalacaklar, bu nedenle alacaklarını bir sonraki transfer sezonuna kadar erteleyebilirler.

Ispartasporun kurtuluşu için en mantıklı çözüm bu. Şimdi mevcut yönetim birkez daha telefon trafiği ile alacaklılara ulaşarak bu düşüncelerini kendilerine iletmelidir.