Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinliğe katılan Isparta Baro Başkanı Avukat Ünsal Çankaya, Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube başkanı Semiramis Karataş, Tes-İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz, İç Su Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, CHP Kadın Kolları temsilcileri ve SDÜ Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı da tam destek vererek, görme engellileri yalnız bırakmadılar.

Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Avukat Fermani Kurtel’in de hazır bulunduğu etkinlikte genel başkan kurtel ve Isparta Şube başkanı İsmail er toplumda engelli birey olmanın sıkıntı ve sorunlarına ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi. Genel başkan Kurtel konuşmasında, “Engellilik bir kader değildir. Tedbir alınırsa engellenebilir “ vurgusunda bulunarak, burada bulunmaktan ve gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini ifade etti.

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı Er, etkinliğe katılanlara teşekkürle başlayan konuşmasında şu sözlere yer verdi: Bugün Kongre Merkezi Gül Düğün Salonu’nda dernek olarak yılın son etkinliğini gerçekleştirdik. Buradaki amacımız her zaman olduğu gibi sosyal içerikli bir etkinlikti. Bu kahvaltı programında değerli halkımızı, kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerini bir araya getirdik. Birlikte stres attık, onlarla birlikte olmaktan biz son derece mutlu olduk.

Bu tür programların amacı, engellilerle halkımızı buluşturmak ve “toplumda biz de varız, buradayız” mesajını vermek.Bu mesajı bugün verdiğimizi düşünüyorum.Bizi yalnız bırakmayan bütün saygıdeğer konuklara çok teşekkür ediyorum.Bu etkinliklerimiz 2024 yılında da devam edecek. Dernek olarak bu tür faaliyetler ve diğer faaliyetlerimizle hep bir adım öteye taşıyor, engellilerin toplumdaki sorunlarının gündemde kalmasını sağlıyoruz.

Engellilerin varlığının toplum tarafından görülmesi, onların sorunlarına dikkat çekmek işte bu tür etkinliklerle gerçek oluyor ve daha iyi bir noktaya doğru gidiyor. Dolayısıyla böyle faaliyetler bizi hem dernek olarak, hem de engelliler olarak daha da ileriye taşıyacak ve sorunlarımız üzerinde daha etkili olacaktır diye düşünüyoruz. Bir başka etkinlikte bir araya gelerek, inşallah yine bütün konuklarımızla beraber böyle güzel programlar yapmaya devam edeceğiz.”

Elif AKGÜL