Prof. Dr. Mehmet SALTAN'ın Isparta'nın sosyal ve ekonomik hayatına ve ülkemizin akademik iklimine artı değer katacak her fikrine destek vereceklerini belirten Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Çelik; “Bu ancak iş barışının hakim olduğunu, insanların liyakat ölçüleri dışında bir ölçüyle değerlendirilmediğini, marifettin iltifata tabi olduğunu bilen ve böyle davranan, istişareye önem veren, zorlaştırmayıp kolaylaştıran, iç ve dış paydaşların sesine kulak veren bir anlayışla mümkün olabilir” dedi.

Başkan Çelik’in açıklaması şöyle: “Rektör Prof. Dr. İlker ÇARIKÇI'nin görev süresinin dolması sebebiyle başlayan ve aday sayısı bir hayli fazla olan Rektörlük yarışı, bu gün itibariyle son buldu. 

Cumhurbaşkanlığının 2023/353 sayılı kararnamesi ile ipi göğüsleyenin Prof. Dr. Mehmet SALTAN olduğu  kamuoyuna duyuruldu. SDÜ'ye ve dolayısıyla ilimize uzun yıllardır hizmet eden Sayın SALTAN'a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, üniversitemizin ve ilimizin kaybettiği yılların  kendi liderliği sürecinde telafi edileceğini umut ediyoruz.

“ZORLAŞTIRMAYIP KOLAYLAŞTIRAN

BİR ANLAYIŞLA MÜMKÜN OLABİLİR”

Bilinmesini istiyoruz ki Prof. Dr. Mehmet SALTAN'ın Isparta'nın sosyal ve ekonomik hayatına ve ülkemizin akademik iklimine artı değer katacak her fikrine ve fiiline canı gönülden destek verecek ve bunun için de hiçbir şart öne sürmeyeceğiz. Ama yine biliyoruz ki bu çeşit olumlu faaliyetlerin nepotik, yandaş kayırmacı bir anlayışla gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bu ancak iş barışının hakim olduğunu, insanların liyakat ölçüleri dışında bir ölçüyle değerlendirilmediğini, marifettin iltifata tabi olduğunu bilen ve böyle davranan, istişareye önem veren, zorlaştırmayıp kolaylaştıran, iç ve dış paydaşların sesine kulak  veren bir anlayışla mümkün olabilir. Aksi bir tavır dün olduğu gibi bu gün ve yarın da yeni küskünlüklere ve yeni çatışmalara sebep olacak, sadece ilimizin değil ülkemizin de önde gelen marka değerlerinden biri olma potansiyeline sahip üniversitemizin dün olduğu gibi bu gün de yerinde saymasına ve hatta geriye doğru gitmesine sebep olacaktır.

“GEÇMİŞTEKİ PARTİZAN YAKLAŞIMLAR BAZI ÇIKAR

Son Dakika 1 Günlük Yas İlan Edildi Son Dakika 1 Günlük Yas İlan Edildi

YAPILANMALARININ AT KOŞTURMASINA SEBEP OLMUŞTUR”

Üzülerek söylemek durumundayız ki geçmişte cemaat yapılanmalarının, ideolojik ve partizan yaklaşımların ve bir kısım sendika görünümlü çıkar yapılanmalarının at koşturmasına sahne olan ve ne yazık ki günümüzde de çirkin faaliyetlerini devam ettiren bu yapıların varlığına göz yumulması üniversitenin yükselme grafiğinin hayli aşağıda kalmasına sebep olmuştur.

Özellikle rengi her geçen gün sarıdan daha koyu sarıya doğru ilerleyen sendikamsı yapının kurşun askerlerinin yönetim kademelerinde cirit atmasına göz yumulması, üniversite mensuplarının marifetlerinin ıskalanıp aidiyetlerinin ön plana çıkarılması bu hezimetin başta gelen sebebidir. Köpeksiz köyde değneksiz dolaşan bu yapılara karşı  emek ve hak mücadelesinin Türkiyedeki sembolü olmuş  sendikamız Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in  kararlı mücadelesi  bu gün dünden ve yarın da bu günden daha sert olacaktır.

TÜRK EĞİTİM-SEN HAK DIŞINDA HİÇBİR YAPI

VEYA KİŞİYE BOYUN EĞMEYEN HESAPSIZ BİR YAPIDIR”

İlke ve ülke sendikacılığını şiar edinmiş bir yapı olan Türk Eğitim-Sen, kurumların hayatiyetlerinin sağlıklı olarak devam edebilmesi için kurum mensuplarının adil bir ortamda mutlu yaşamalarını sağlayacak bir düzenin tesis edilmesi gerektiğini bilen ve ona göre davranış geliştiren, bunun mücadelesini verirken de hak dışında hiçbir yapı veya kişiye boyun eğmeyen hesapsız bir yapıdır.

“DÜNÜ ARATMAYAN BUGÜN VE YARINI

İNŞA ETME YOLUNDA BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Telafisi imkansız sonuçlara gebe böyle bir çatışmanın üniversitemize de ilimize de ülkemize de kaybettireceği hakikatini pas geçmeyen ve adalet ve liyakat ilkesini öne çıkaran bir anlayışı  Prof. Dr. Sayın Mehmet SALTAN ve ekibinden beklediğimizi ilan ediyor, dünü aratmayan bu gün ve yarını inşa etme yolunda kendilerine başarılar diliyoruz”.