Süleyman Demirel Üniversitesinin kuruluşundan bugüne geçen süredeki dördüncü Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kararnameyi önceki gün öğleden sonra imzalayarak YÖK’e gönderdi.

Böylece SDÜ’de yeni bir dönem başlamış oldu. Öncelikle sayın İbicioğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek başlamak istiyorum. SDÜ’nün altıncı dönemde dördüncü Rektörü olan sayın İbicioğlu, Rahmetli Prof. Dr. Hasan Gürbüz’le başlayan ve daha sonra Gürbüz’ün vefatı ile bayrağı teslim alan sayın Prof. Dr. Lütfi Çakmakcı ile iki dönem ve yine Prof. Dr. M.Lütfi Baydar ile iki dönemden sonra bayrağı teslim alarak SDÜ’yü çok daha yukarılara taşıyacaktır.

Türkiye’de yeni kurulan Üniversiteler arasında hızla büyüyen ve gelişen SDÜ bugün hak ettiği hedefe ulaşmıştır. Peki bu yeterlimidir? elbette yeterli değildir, yeni Fakülteler, Yüksek okullar, Enstitülerle dahada büyümeli, üniversite şehri hedefine hızla ulaşmalıdır. Doğu ve batı olmak üzere iki ayrı alanda yerleşen SDÜ’nün fiziki olarakta büyümesi ve yeni binaları ile eksiklerini hızla gidermesi gerekiyor.  SDÜ’deki Rektörlük seçimlerine 9 aday katılmış, yapılan seçimlerde en fazla oyu alan 6 rektör adayının önce YÖK’e sonrada 3 kişilik listenin Cumhurbaşkanının onayına sunulmasındaki süreç bu kez demokrasiye uygun bir şekilde cereyan etmiştir.

Isparta’daki öğretim üyelerinin 283 oyunu alarak ilk sırada  YÖK’e giden ve yine ilk sırada Köşke çıkan kararnamenin altına imza atan Cumhurbaşkanı, geçmişte yapılan kanaatin dışında etik olan kanaatini yerine getirerek sayın İbicioğlunu atamıştır. Tartışmaya meydan vermeden, şaibeden uzak bu atama SDÜ’deki dengelerinde gözetilmesi adına önemlidir. Bu arada birçok insan sayın İbicioğlu’nun düşüncesini, yaşam tarzını, ilişkilerini ve fikirlerini beğenmeyebilir, yada tartışmaya açabilir, ama önemli olan İbicioğlunun SDÜ’ye ne vereceği, neler yapacağı, teslim aldığı bayrağı daha yukarlara nasıl taşıyabileceğidir.

Sayın İbicioğlu ve ekibini yıpratmadan, aksine destek olarak SDÜ’nün kazanımlarıana katkı sağlamalıdır.  Ben yeni dönemde İbicioğlu ve ekibinin çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Başta Genel sekteremiz, değerli hocamız Aziz Bayrak olmak üzere, Rektör yardımcıları ve oluşacak yeni senatonun SDÜ’nün vizyonunu dahada geliştirerek ve büyüterek Ispartanın eğitim ve üniversite şehri olması yolunda büyük emek sarfedeceğine ve gayret göstereceğine inanıyorum. Buradan yeni Rektörümüz sayın İbicioğlu ve ekibine acizane beklentilerimi ileterek yazımı tamamlamak istiyorum.

 Öncelikle SDÜ ile Isparta halkını bütünleştirmeli, kampüsü hlalka açmalı. Ispartanın sanayisinden, tarımına, turizminden, sağlığına, sosyal yaşantısından kültürüne kadar birçok alanda öncülük etmeli, yol gösterici olmalı ve Ispartanın gelişmiş, modern şehirler arasında yerini alması için rehberlik etmeli. 12 Haziran seçimleri sonrasında yeni bir sürece giren Ispartanın Valisi, Belediye Başkanı, Rektörü ve Milletvekilleri ile uyum içerisinde çalışarak, siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak Isparta’nın kaybettiklerini yeniden kazanması ve üstüne yeni halkaları eklemesi en büyük beklentimizdir. Saygılarımla....