Başbakan Recep Tayyip Erdoğan politik acizliğini kapatmak için sürekli siyasi polemikler yaratıyor. Bu durum hem Türkiye’de hem de uluslar arası ilişkilerde sürekli kaos yaratıyor.



Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bir mitinginde “Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi” şeklinde açıklama yaparak, Türk milletinin tarihine bir iftira atmıştı, şimdi de adeta o iftiranın gerçekleşmesi için tuhaf açıklamalar yapmaktadır.



Ermenistan lobilerine ve “Ermeni Soykırımı yapılmıştır” diyen çevrelere sahip çıkan, onlara her türlü tavizi veren AKP iktidarı, şimdi bunun önüne geçemiyor.



Önce her türlü hizmetkârlığını yaptıkları ABD, sözde Ermeni Soykırımı Tasarısını kabul etti daha sonra Avrupa’nın diğer ülkeleri buna ayak uydurdu. AKP’nin bugüne kadar yaptığı “Bölgesinde güçlü Türkiye, dünyada itibarlı Türkiye” propagandasının aslında bir “cambaza baktırma” tezgâhı olduğunu ve çöküşünü de ibretle izlemekteyiz.



Recep Tayyip Erdoğan bu çöküşü saklayabilmek için şimdi Türkiye’deki Ermenileri kovmaktan bahsetmektedir.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Ülkemde, 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama yüz binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz. E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim, bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar. Ülkemde de tutmak zorunda değilim. Yani şu anda bizim bu samimi yaklaşımlarımızı bunlar, bu tavırlarıyla ne yazık ki olumsuz istikamette etkiliyorlar, bunların farkında değiller.” şeklindeki bu sözleri hem acizliğin, hem de devlet yönetimindeki beceriksizliğinin itirafı olmuştur.



Daha önce de Türkiye’de kaçak Ermeni işçilerin sayısı ile övünen Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de onları kovmakla tehdit ediyor. Tutarsızlık diz boyu…



Sözde Ermeni Soykırım Tasarısını kabul eden ABD’ye sesini çıkartamayan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki Ermenilere gözdağı vermesi AKP’nin trajı-komik yeni bir hadisesi olmuştur.



Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben yarın gerekirse bu 100 binine, hadi siz de memleketinize diyeceğim, bunu yapacağım” şeklindeki tehdidi sadece Türk kamuoyunun gazını almakla ilgilidir.



Hem ciddiyeti hem de bunu yapacak gücü yoktur. Türk milletine “Başbakanımız tavrını gösterdi” dedirtebilmek için, bir nevi yine aldatabilmek için bu tür konuşmalar yapıyor ve sık sık bunu tekrarlıyor.



Burada çalışan kaçak Ermenilere korku salan Recep Tayyip Erdoğan, niçin Türkiye’ye Ermenistan’dan daha çok kötülük yapan ABD’ye ses çıkaramamaktadır?



ABD’ye karşı en ufak bir yaptırımda dahi bulunamayan AKP’nin kaçak Ermeniler üzerinden Türk milletinin gazını almaya çalışması kurnazca bir davranıştır. Ama bu davranışını idrak edebilenler nazarında oldukça küçük düşmektedir.



“Kaçak Ermenileri kovacağım” diye efelenmek yerine, milyonlarca Müslümanın öldürülmesine yardımcı olan “İncirlik hava üssünü kapatacağım” diye postanı koyup uygulasana…



Ama Recep Tayyip Erdoğan’ın, projelerinde “Eşbakanlık” yaptığı ABD ile böyle bir problemi yoktur.



ABD’nin sözde Ermeni Soykırımını tanıyıp-tanımaması da Recep Tayyip Erdoğan’ı aslında pek ilgilendirmemektedir.



Çünkü o ABD’nin dediğini onaylamakla, yap dediğini yapmakla, yapma dediğini yapmamakla yükümlü olduğunu düşünmektedir.



ABD’nin sözde Soykırım Tasarısını kabul etmesinden sonra ABD-Türkiye ilişkisinin olumsuz etkilenme durumunu soranlara “Buna katılmıyorum. Böyle bir şeyi mümkün diye düşünmüyorum. Şunu da söylememiz lazım; Türkiye-ABD ilişkileri Ermenistan ilişkileriyle kesinlikle bağlantılı değildir. Stratejik ilişkilerimiz var” diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın zaten Türkiye’nin itibarını, tarihinin temizliğini düşünmesi gibi bir şey söz konusu değildir.



O yüzden Recep Tayyip Erdoğan ekmeğini kazanan Ermeni avını bıraksın da, ABD’ye ve Türkiye’ye düşmanlık yapan Ermeni lobilerine karşı mücadele etsin…



Ermenileri kovmayı değil, hukuk içinde onların varlığını şekillendirme görevini yapmalıdır.



“BOP eşbaşkanlığından istifa ediyorum” demesi bile yeter aslında.



Recep Tayyip Erdoğan’ın her davranışı, sözleri tutarsızdır. Türkiye’nin bu tutarsızlığı kaldıracak gücü kalmamıştır.



Ermenileri kovmaktan bahseden Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarına bakarsak, Türkleri bu topraklardan küresel güçlere kovdurmak gibi bir düşünce içinde olduğu görünmektedir.



Görünenlerden görünmeyenleri idrak etmek gerekmektedir. İşte Recep Tayyip

Erdoğan’ı o zaman daha iyi tanırsınız.

- kralbet giriş - - - - -