Burdur Valiliği, Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nde diyalize girdikten sonra rahatsızlanan ve çevre hastanelere sevk edilen hastalar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, diyalize giren toplam 31 hastadan 23’ünün çevre hastanelere sevk edildiği, önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nin kapatıldığı, adli ve idari tahkikat başlatıldığı ifade edildi. 

Bediüzzaman'ın Vasiyeti Ortaya Çıktı Bediüzzaman'ın Vasiyeti Ortaya Çıktı

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gördükten sonra evlerine dönen hastalar baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetler ile tekrar Burdur Devlet Hastanesi'ne geldi. Gelen hastalardan bazılarının durumunun ağırlaşması üzerine Burdur Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından gün içinde diyaliz alan hastalar aranarak ambulanslarla hastaneye getirildi. Durumları ağırlaşan 23 hasta çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Antalya’ya sevk edilen bir hastanın eşi Abdurrahman Gül, “Diyalize geldik sabah iyiydik. Diyalizden sonra da iyiydik eve gittik, yemek yedik. Uyuyordu. Hemşireler aradı durumunu sordu hastaneye geldik.” dedi. 

Yaşanan olayla ilgili Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü toplam 31 hasta diyalize girmiştir. Diyaliz işlemi tamamlanıp eve nakli sağlanan hastalardan bazılarının baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetleri ile hastaneye başvurmaları üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulaşılarak, hastaneye geri çağrılmıştır.
Geri çağrılan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisinde ilk müdahaleleri yapılarak, 8’i Antalya İli, 4’si Afyonkarahisar İli, 3’ü Isparta İli, 4’ü Bucak İlçesi ve 4’ü şehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezi olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmiştir. Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatılmış, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Süreç ve hastaların durumu yakından takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur