Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle katıldığı bir etkinlikte önemli uyarılarda bulundu. Görür, 25 kentin fay zonu üzerine kurulu olduğunu belirterek, bu kentlerin "dinamit fıçılarının üzerinde oturduklarını" ifade etti. Adıyaman-Hakkari arasında yer alan kentlere dikkat çeken Görür, Bitlis-Zagros kuşağının harekete geçmesiyle yeni depremler olabileceği uyarısında bulundu.

Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor! Akeso YAGİ: 70 Kilometreyi Bulan Menziliyle Isparta'da Stoklar Hızla Tükeniyor!

Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı'nın kırıldığı 6 Şubat depreminin etkilerini değerlendirirken, Adıyaman'ın özel bir durumu olduğunu vurgulayarak, Doğu Anadolu Fayı'nın Adıyaman'a kadar geldiğini ve burada Bitlis-Zagros bindirme kuşağıyla kesiştiğini belirtti. Bu nedenle, Adıyaman-Hakkari arasında yer alan kentlerde yeni depremler olabileceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, Görür Adıyaman'ın Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın başlangıcında olduğunu ve bu kuşağın stres biriktirdiğini söyledi. Adıyaman'ın bu nedenle deprem riski taşıdığını ifade eden Görür, bölgedeki fay hatlarındaki kırılmanın zaman içinde depremlere yol açabileceğine dikkat çekti.