Çakar, Türkiye'nin önde gelen 7 bankasının işbirliğiyle gerçekleştirilen bu projenin sektörde büyük memnuniyet yarattığını ifade etti.

TAM projesinin, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT gibi önde gelen bankaların katkılarıyla hayata geçirildiğini belirten Çakar, bu işbirliğinin Türkiye'nin ATM altyapısına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi Getirildi Hibrit Araçlara ÖTV İndirimi Getirildi

Projeye dahil olan bankaların sahip oldukları ATM'lerin ülke genelindeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını oluşturduğunu ifade eden Çakar, Türkiye'deki toplam ATM işlemlerinin yüzde 40'ını da bu bankaların gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Çakar, TAM projesinin bankaların operasyonel maliyetlerini azaltarak daha etkin bir şekilde piyasa yönetimi yapmalarını sağlayacağını belirtirken, müşterilere de finansal erişimi kolaylaştırarak memnuniyet sağlayacağını vurguladı.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise projenin teknolojik altyapısı ve mimarisinin, başka bankaları da içerecek şekilde tasarlandığını açıkladı. Akseven, projenin sayesinde bankaların merkezi ve saha operasyonlarında teknolojik altyapı ve maliyet konularında ciddi tasarruflar elde edebileceğini ifade etti.

TAM projesinin banka müşterilerine masrafsız ve komisyonsuz işlem yapabilme imkanı sunacağını vurgulayan Akseven, yakın bir gelecekte müşterilerin 19 bin TAM ATM'sine erişebilme ve işlem yapabilme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur