AK Parti İl Başkanı Osman Zabun başkanlığında 128 kişiden oluşan heyet, Hatay’ın Hassa ilçesinde afetzedelerle bir araya geldi. Afetzedelerin sorunlarını dinleyen Zabun, yaraların kısa sürede sarılacağını ifade etti. Afetzedelerde ilk günden itibaren bölgeye desteklerini sürdüren Ispartalılara teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ve Hatay’daki 6.4 şiddetindeki depremlerden etkilenen noktalardan biri de, Hassa. Hatay’ın zeytin bahçeleriyle zengin ilçesi Hassa’da birçok nokta enkaz yığınına dönüştü. AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ve beraberindeki 128 kişilik heyet, Hassa’da afetzedelerle bir araya geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, ilçe belediye başkanları, Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları da heyette yer aldı.

3’er veya 4’er kişilik gruplar halinde Hassa’nın tüm mahallelerinde afetzedelerin sorunları dinlendi, eksiklikleri giderildi. AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun’da, AK Parti Hassa İlçe Başkanı Cafer Sarı ile birlikte ilçede kurulan çadır kentleri ziyaret etti. Depremzede vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti Isparta İl Başkanı Zabun, “devletimizin gücü var, yaralarımızı hep birlikte saracağız” diye konuştu. Çadır kentte Jandarma tarafından çocuk evini de ziyaret eden Zabun, çadırda kalan çocuklarla yakından ilgilendi.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Devletin kendileri için tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen afetzede vatandaşlar, Osman Zabun, 7 yıl önce Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden mezun olan afetzede Pelin Saraç ile de karşılaştı. Samimi bir diyalogun yaşandığı buluşmada afetzede Pelin Saraç, destekleri için Ispartalılara ve tüm Türkiye’ye teşekkür etti.  Çadır kentteki ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Hassa İlçe Başkanı Cafer Sarı, hem devletin hem de milletin yaraları sarmak için tüm gücüyle bölgede olduğunu söyleyerek, kendilerini yalnız bırakmayan AK Parti Isparta İl Teşkilatına da teşekkür etti. Afetzedelerin acılarını paylaşmak, yaralarını sarmak için bölgeye geldiklerini belirten AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun da, “Zor bir süreçten geçtik. Ancak önümüzdeki süreçte acil olanlardan başlayarak bütün maddi zorlukları gidereceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Zabun daha sonra Hassa’nın başka bir bölgesinde kurulmakta olan çadır çalışmalarını yerinde inceledi.

Ziyaretlerde vatandaşların yaşadığı sorunları not alarak hemen çözmeye çalışan Başkan Zabun, Isparta’dan getirdiği insani yardım malzemelerini de afetzedelere dağıttı. 

Editör: Haber Merkezi