Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri sürücüler tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete gelen zam sonrası vergi oranlarının da değişmesi bekleniyor. Uzmanlardan gelen son bilgilere göre, yeni yılla beraber ÖTV’de artışların yaşanması bekleniyor.

Brent petroldeki dalgalanma ve dolar kurundaki hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları değişmeye devam ediyor. Yeni yıl öncesi güncel akaryakıt fiyatları merak konusu olurken sürücüler ‘Akaryakıt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? 28 Aralık 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar?’ sorularını araştırmaya başladı. Uzmanlardan gelen son dakika bilgisine göre, yeni yılda ÖTV’ye zam gelmesi bekleniyor. Gelen zamla akaryakıt fiyatlarına en az 2 lira 75 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Son olarak motorine, 22 Aralık tarihinden itibaren 1 lira 61 kuruş olmak üzere zam yapıldı. 20 Aralık'ta da benzine 1 lira 48 kuruşluk bir zam gelmişti.

Kene Isırığıyla Gelen Tehlike Kapıda Kene Isırığıyla Gelen Tehlike Kapıda

Sektör kaynaklarına göre, 3 ocak 2024 Çarşamba günü, mazot ve benzine minimum 2,75 TL özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapılacak.