Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Fransız milletvekili Claude Mignon, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin Somali'deki insanlık dramını yansıtan fotoğraflarından oluşan ''AA Objektiflerinden Somali'de İnsan Olmak'' sergisinden çok etkilendiğini belirterek, serginin AKPM'de açılmasını sağlayan Türk yetkililere ve AA'ya teşekkür etti.

Sergi ile ilgili olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mignon, ''fotoğrafların Somali'de yaşanan dramı bütün çıplaklığıyla çok iyi yansıttığını'' söyledi.

AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafları ''Çok kaliteli'' olarak niteleyen ve çarpıcı bulduğunu ifade eden Mignon, ''2012 yılına geldiğimiz bir dönemde, Somali'de olduğu gibi, kadın, erkek ve çocukların açlıktan ölmesi kabul edilemez. 47 üyesi olan AKPM'de, bu fotoğrafların sergilenmesi çok önemli. Biz belki insani yardım kuruluşu değiliz ama siyasi bir kurumuz. Buradaki soruna siyasi çözüm bulunması ve Avrupa kamuoyunun vicdanının bu konuda seferber edilmesi bakımından elimizden geleni yapmalıyız'' dedi.

Serginin açılışını, pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk yapmıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılışta yaptığı konuşmada, Somali'de yaşanan dramı ilk fark eden ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, böyle bir sergi ile bu trajedinin dünyaya duyurulmasına öncülük eden AA'yı kutladığını ifade etmişti.

Pazartesi günü başlayan ve yarın sona erecek sergide, son 60 yılın en büyük kıtlık ve kuraklığı ile mücadele eden Somali'de, yaşam mücadelesi verenleri anlatan 58 fotoğraf yer alıyor.

Fotoğraflarda Türkiye'den Somali'ye gönderilen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, kamplarda yaşayan Somalililere sıcak yemek dağıtan sivil toplum kuruluşları ve dernekler, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesinde tedavi gören Somalililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi ve çocuklarının kampları ziyareti görülüyor.