Bu kapsamda Türkiye genelinde düzenlenen Mint-O-Lympics (Minticity Almanca Olimpiyatları), Almanca bilgisini oyun temelli ve çok seviyeli bir sistemle değerlendiren önemli organizasyonlar arasında yer alıyor.

Minti Team tarafından yılda ortalama iki kez düzenlenen ve 12 gün süren Mint-O-Lympics, toplam 50 seviyeden oluşan dijital yapısıyla öğrencilerin kelime bilgisi, okuma-anlama, dil bilgisi ve hız becerilerini kapsamlı biçimde ölçüyor. Her yıl binlerce öğrencinin katıldığı organizasyonda, Isparta Doğa Koleji öğrencileri ve Almanca öğretmeni elde ettikleri Türkiye dereceleriyle dikkat çekti.

1.1.1. Ortaokul Kategorisinde Önemli Başarılar

Ortaokul kategorisinde

· 6-A sınıfı öğrencisi Nil Öcal, Türkiye genelinde 2’nci, Doğa Okulları arasında ise 1’inci oldu.

· 6-B sınıfı öğrencisi Mustafa Orbay, Türkiye 13’üncülüğü ve Doğa Okulları 4’üncülüğü elde etti.

· Mirza Zeki Göksoy Türkiye 23’üncüsü,

Sürücüler Dikkat! Isparta’da Bu Caddelerde Radar Var
Sürücüler Dikkat! Isparta’da Bu Caddelerde Radar Var
İçeriği Görüntüle

· Mehmet Erdem Gürsoy Türkiye 33’üncüsü,

· Zeynep Gelir Türkiye 35’incisi,

· Salih Akgün Türkiye 45’incisi,

· Erva Esma Öztürk Türkiye 110’uncusu,

· Naz Tuncer Türkiye 134’üncüsü,

· Cemre Yetkiner Türkiye 232’ncisi,

· Nehir Özdemir ise Türkiye 414’üncüsü oldu.

1.1.2. Lise Kategorisinde Türkiye 5’inciliği

Lise kategorisinde 10-A sınıfı öğrencisi Edanur Cingiz, Mint-O-Lympics Teenage Kategorisi’nde Türkiye 5’incisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

1.1.3. Öğretmenler Kategorisinde Türkiye Birinciliği

Mint-O-Lympics Öğretmenler Kategorisi’nde, Isparta Doğa Koleji Almanca öğretmeni Serdar Tunç, Türkiye 1’incisi oldu. Bu sonuç, okulun yabancı dil eğitiminde öğretmen-öğrenci iş birliğiyle yürütülen sürecinin güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi.

1.1.4. Yönetimden Başarı Değerlendirmesi

Başarıları değerlendiren Kurucu Temsilci Kamil Tamtürk,
“Bu tür organizasyonlar, öğrencilerimizin dil becerilerini yalnızca sınav başarısıyla değil, gerçek kullanım üzerinden ölçmemizi sağlıyor. Elde edilen dereceler, planlı ve uzun vadeli bir eğitim anlayışının sonucudur.” dedi.

Genel Müdür Durali Sancar ise,
“Yabancı dil eğitimi, öğrencilerimizi akademik ve sosyal anlamda geleceğe hazırlayan temel alanlardan biridir. Türkiye genelinde elde edilen bu dereceler, doğru bir yolda ilerlediğimizin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Ortaokul Müdürü Özlem Gökçebay, ortaokul düzeyindeki başarılara dikkat çekerek,
“Öğrencilerimizin ulusal platformlarda elde ettiği dereceler, özgüvenlerini ve öğrenme motivasyonlarını ciddi biçimde artırıyor.” şeklinde konuştu.

Lise Müdürü Kerem Öznur da,
“Lise düzeyinde elde edilen Türkiye derecesi, öğrencilerimizin yabancı dili akademik disiplinle etkin biçimde kullanabildiğini gösteriyor.” dedi.

Türkiye birincisi olan Almanca öğretmeni Serdar Tunç ise,
“Bu başarı bireysel değil; öğrencilerimizle birlikte yürüttüğümüz disiplinli ve sürdürülebilir eğitim sürecinin bir yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

Elde edilen bu sonuçlarla Isparta Doğa Koleji, yabancı dil eğitiminde hem öğrenci hem de öğretmen düzeyinde gösterdiği başarıyla kentteki eğitim kurumları arasında dikkat çeken bir performans sergilemiş oldu.

Muhabir: Tuğba Serel