İran-İsrail geriliminin etkisiyle altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelin ve damat adaylarının altın tercihleri de değişmeye başladı. Eskişehir Kuyumculuk Mağaza Müdürü Emre Öztürk, altın fiyatlarındaki artışın devam edeceğini belirterek, düğün yapacaklara altın alıp kenara koymaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Öztürk, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde bile altın piyasasının hareketli olduğunu ve altın fiyatlarının tavan yaptığını ifade etti. İran-İsrail arasındaki gerilimin de bu durumu olumsuz etkilediğini söyledi. Öztürk, "Gram altın fiyatları hızlı bir şekilde 2 bin 700 lira seviyelerine kadar yükseldi" dedi.

Altın alacaklara acele etmeleri gerektiği uyarısında bulunan Öztürk, "Altın fiyatları yükselmeye devam edecek. Düğün yapacaklara tavsiyemiz altınları şimdiden alarak, kenara koymaları yönünde olacaktır" şeklinde konuştu.

Ayrıca Öztürk, şu anda 1 gramlık altınların özellikle 22 ayarında satış ve üretimlerinin durduğunu, bu nedenle 24 ayar 1 gramlık altınların tercih edildiğini belirtti. Çeyrek altın yerine yine 1 gram 24 ayar altınların tercih edildiğini, takılık ürünlerin yerine daha hafif ürünlerin ve büyük setlerin yerine minimal ürünlerin tercih edildiğini söyledi.

Haber Merkezi