Dünkü 2 bin 317 dolarlık seviyesinden bugün 2 bin 363 dolara yükselen ons altın, güçlü performansını sürdürüyor. Yurt içinde gram altın da dünkü 2 bin 400 liralık seviyesinden 2 bin 453 liraya çıkarak yatırımcısını sevindirdi.

Ons altındaki bu değer kazancıyla birlikte, İstanbul Kapalıçarşı'da altın fiyatları da yükselişe geçti. Güncel altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın: 2 bin 453 lira
  • Çeyrek altın: 4 bin 160 lira
  • Cumhuriyet altını: 16 bin 964 lira
  • Tam altın: 16 bin 654 lira
  • Yarım altın: 8 bin 328 lira

Dolar ve Euro Durumu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon tahminlerindeki revizyonlar ve enflasyonla mücadele vurgusu, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanmasını sağladı. Ancak kur, dün yaşadığı gerilemenin ardından bugün 32,26 TL seviyelerinde işlem görüyor. Euro ise 34,79 TL'den güne başladı.

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon mücadelesine vurgu yapmasıyla birlikte, Türkiye'nin risk primi de önemli ölçüde düşüş yaşadı.

Isparta'da 5 Bölgede Elektrikler Kesiliyor Isparta'da 5 Bölgede Elektrikler Kesiliyor

TCMB'nin rezervlerindeki artış ve dış finansman ihtiyacındaki azalma, ekonomi yönetimini olumlu yönde etkiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rezervlerdeki olumlu seyirin devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur