Son dönemde yatay bir seyir izleyen dolar kuru, bugün hızlı bir yükseliş göstererek 32,62 TL seviyesine kadar ulaştı. Dolar kurundaki ani yükselişin nedenleri üzerine farklı görüşler mevcut. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu konudaki değerlendirmelerini ve yatırımcılara yönelik tavsiyelerini paylaştı.

BRICS Açıklamasının Etkisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Türkiye'nin BRICS üyeliğine ilişkin yaptığı açıklamayı hatırlatan Memiş, “Rusya bu açıklamayı memnuniyetle karşıladı. BRICS ülkeleri 250 milyar dolarlık sermaye oluşturdular. Bakan Fidan'ın açıklamaları dolardaki artışı tetikledi.” ifadelerini kullandı.

Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Savruldu

Ons Altında Cuma Günü Kritik

Memiş, ons altının 2.328 dolar seviyesinden işlem görmesine dikkat çekerek, “Tarım dışı istihdam verisi cuma günü açıklanacak. Ons altın 2.280 - 2.340 dolar aralığında fiyatlanacak.” dedi.

Gram Altında Yükseliş

Dolar kurunda görülen artışın gram altına etkisini de ele alan Memiş, “Ons altın düşüyor. Ama dolar güçlü olduğu için gram altın yükseldi. Gram altın 2.440 lira seviyesinden işlem görüyor.” diye konuştu. Ayrıca Memiş, Kurban Bayramı’na kadar gram altın almak isteyenlere yüzde 50’lik alım yapmalarını önerdi.

Kaynak: Haber Merkezi