Belediye Başkanı 70 Yaşındaki Vatandaşa Yumruk Attı! Belediye Başkanı 70 Yaşındaki Vatandaşa Yumruk Attı!

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen Altay, 13 Şubat'ta hayatını kaybetti. Olayın ardından Oğuzhan Ertuğrul Türkel tutuklanarak cezaevine gönderildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve Türkel'in 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Karar duruşmasına tutuklu sanık Türkel, kaldığı cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Taraf avukatlarının savunmalarının ardından Türkel, hakim karşısında savunmasını yaptı. Türkel, çok üzgün olduğunu ve pişmanlık duyduğunu ifade ederek, "Bu olayın böyle olmasını istemezdim, maktulün ailesinden özür dilerim. Kasten hareket etmedim. Öğrenciyim, okul hayatıma devam etmek istiyorum. Takdir mahkemenindir. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti, Türkel'e önce 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ancak daha sonra olayın olası kast ile yapıldığı belirtilerek 'iyi hal' indirimi uygulandı ve ceza 16 yıl 8 aya indirildi